|

e-oyun çılgınıyız!

Dünya pazarında ilk 5’e giren Türkiye, günde 52 milyon saatini e-oyunlara harcıyor. 31 milyon aktif kullanıcı, bu oyunlara yılda 3 milyar lira harcıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:10 - 16/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Oyun firmalarının cazibe merkezi haline gelen Türkiye, dünya pazarında ilk 5 arasında yer alıyor.
Oyun firmalarının cazibe merkezi haline gelen Türkiye, dünya pazarında ilk 5 arasında yer alıyor.

Oyun firmalarının cazibe merkezi haline gelen Türkiye, dünya pazarında ilk 5 arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük mobil oyun şirketlerinden biri olan Zynga, Türkiye’den çıkmış en büyük dijital oyun şirketlerinden biri olan Peak Games‘in bir bölümünü 100 milyon dolar gibi dev bir rakama satın almış, gözleri bir anda bu sektöre çevirmişti. Bununla ilgili olarak Hollanda merkezli ‘Newzoo’ araştırma şirketinin yayınladığı son verilere göre, Türkiye’de oyuncular, e-oyunlar için günde 52 milyon saat zaman harcıyor, bu durum da dünya oyun pazarında Türkiye’yi ilk 5 arasına sokuyor.

BİR KİŞİDEN BİN LİRA

Türkiye’de şu anda 31 milyon kişinin aktif olarak bilgisayarla, oyun konsoluyla ve cep telefonuyla oyun oynadığı ve bu kişilerin oyuna yılda yaklaşık 3 milyar lira harcadığı ortaya çıktı. Bu da yaklaşık olarak bir kişinin oyun sektörüne yaklaşık bin liradan fazla para harcadığı anlamına geliyor.

  • Türkiye’de 2017’de en çok oynanan oyunlar
  • 1-League of Legends 2-Counter Strike Global Offensive 3-GTA San Andreas & GTA 5 4-Wolf Team 5-Minecraft 6-Metin 2 7-Zula 8-Euro Truck Simulator 2 9-Knight Online
#e-oyun
#Oyun
#Dijital
6 yıl önce