|

E-spor'da şampiyon Türkiye!

Dünyaca ünlü online MOBA oyunu League of Legends'ta Wild Card şampiyonu Türk takımı SuperMassive oldu.

Yeni Şafak ve
14:48 - 25/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Son dönemin popüler online oyunlarından League of Legends'ın Türkiye şampiyonu SuperMassive takımı, Meksika'da düzenlenen Uluslararası Wild Card 2016'da şampiyonluğunu ilan etti.



  • Elektronik spor:
    Organize bilgisayar oyunu yarışmalarına verilen isim olarak biliniyor. Kısaca e-spor olarak adlandırılan bu organizasyon, genellikle profesyonel oyuncular arasında düzenleniyor. E-sporlarda en sık rastlanan oyun türleri strateji, dövüş ve spor olarak biliniyor.

Seri girişimciler Hakan Baş ve Kaan Karamancı'nın yatırımcılığını üstlendiği ve Onur Aksu'nun danışmanlığını yürüttüğü takım, Rusya'nın e-spor takımı Hard Random'ı mağlup ederek şampiyon oldu. Türkiye'de olduğu gibi uluslararası arenalarda da başarısını sürdüren SuperMassive, IWCI 2016 şampiyonu olarak dünyanın en büyük e-Spor takımlarıyla karşılaşacağı MSI 2016'ya katılma hakkı kazandı.





Supermassive, yarı finalde Vietnam temsilcisi Saigon Jokers'i 3-0 yenmişti. Tansiyonun hiç düşmediği final maçını ise 3-1'lik skor ile kazandı. Brezilya, Tayland ve Rusya gibi güçlü ülkelerin bulunduğu Wild Card bölgesinin şampiyonu olmayı başaran SuperMassive 4-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Şangay'da düzenlenecek dünya LoL devlerinin kozlarını paylaşacağı MSI 2016'da mücadele edecek.



  • League of Legends:
    Kısaca LoL olarak bilinen oyun tempolu, rekabete dayalı, strateji oyunlarının heyecanını rol yapma oyunlarının öğeleriyle bir araya getiren çevrim içi bir oyunu olarak biliniyor. Oyunda tasarımları ve oynanışlarıyla kendine özgü şampiyonlardan oluşan iki takım, çeşitli savaş alanlarında ve oyun modlarında başa baş mücadele ediyor.



#e-spor
#league of legends
#lol
#SuperMassive
#Wild Card
#Saigon Jokers
#Hard Random
8 yıl önce