|

Ehang 184: İlk 'insanlı' hava aracı!

Bildiğiniz tüm Drone'ları unutun!

Yeni Şafak ve
17:38 - 7/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Birçok insan, istediği yere hızlı bir şekilde gitmenin hayalini kurmuştur. Zaman kaybetmeden, stressiz ve zahmetsiz bir yerden bir yere gitmek ne de güzel olurdu. E ne de olsa icat edilen hiçbir buluşun trafik sorununa alternatif sağlayamadığı aşikar...



Ama işte... Belki de Çinli drone üreticisi Ehang'ın

bu son harikası işleri değiştirebilir...



Ürünümüzün adı Ehang 184. Halihazırda devam etmekte olan CES Fuarı'nda tanıtıldı ve bildiğimiz drone'lardan çok farklı. İnsansız hava araçlarını küçük boyutlarıyla ve kamerasıyla tanıdık ancak ezber bozan bu alet, bilinenlerin aksine oldukça büyük bir kabine sahip.







Teknik özelliklerinden bahsedecek olursak; 4 kollu, 8 pervaneli drone, maksimum 100 kg ağırlığındaki bir kişiyi 23 dakika boyunca taşıyabiliyor. Ayrıca saatte yaklaşık 100 km/s hızla yol alabiliyor. Bu da demek oluyor ki tam dolu şarjla menzili yaklaşık 32 km.



Ehang yöneticilerine göre 184, ulaşım endüstrisinin sorunlarına güvenli ve enerji tasarruflu, uygulanabilir bir çözüm sunuyor. İlk insanlı drone'un tek iddiası bu da değil. Ehang 184, doğayı keşfetmek isteyen, gezintiye çıkmak isteyenlerin de gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir araç. Hatta birçok durumda helikopter yerine tercih edilebilir.



Buraya kadar her şey güzel ancak unutulmaması gereken çok önemli bir nokta var. Havada bu drone sayesinde özgürce uçabiliyorsunuz ama her şeyin kurala uygun olması gerekli. Yani ehliyetiniz olmadan otomobil, motosiklet, otobüs vs. kullanamazsınız. Keza lisansınız olmadan uçak veya helikopter kullanamazsınız. Peki bu drone'u kullanırken bir lisans gerekmeyecek mi?







İşte Çinli firma Ehang, bu sorunu aşabilmek için uğraşıyor. Birçok hükümetle görüşme halinde olan firma, pilotsuz hava aracı lisansının Ehang 184'ü kullanmak için yeterli olacağına inanıyor. Ancak bu konuda henüz net bir bilgi yok. Zaten modelin piyasaya sürülememesinin en büyük nedeni de bu. Keza yine fiyatı hakkında da bir bilgi yok henüz.



Videomuz gelsin...





#ehang
#ehang 184
#drone
#insanlı drone
#hava aracı
#ces 2016
8 yıl önce