|

Elon Musk otomobilini Mars'a gönderecek

SpaceX’in CEO’su Elon Musk, şirketinin ilk Falcon Heavy roketi denemesinde şahsi Tesla Roadster’ını kargo olarak kullanacağını açıkladı. Ünlü girişimci ilk olarak şakayla başladığı tweet gerçeğe dönüştü. 2018’in Ocak ayında yapılacak ilk uzun uçuş denemesi için Apollo 11’in kalkış üssü kullanılacak.

Yeni Şafak
15:28 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:40 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Elon Musk, şahsi otomobilini Mars'ın yörüngesine göndereceğini açıkladı.
Elon Musk, şahsi otomobilini Mars'ın yörüngesine göndereceğini açıkladı.

Mars’a insanlı uçuşa hazırlanan SpaceX firması ilk uzun uçuş için Falcon Heavy roketinin denemesini önümüzdeki ay gerçekleştirilecek. Şirketin CEO’su Elon Musk, roketin ilk kargosunun kendisine ait olan Tesla Roadster olacağını duyurdu. Falcon Heavy roketinin taşıma kapasitesi ölçecek olan deneme başarılı olursa, Musk’ın otomobili Mars’ın yörüngesinde dolaşacak.


Elon Musk kendi Twitter hesabından kiraz rengi Tesla Roadster’ını Mars’ın yörüngesine Space Oddity şarkısı çalarken göndereceğini yazdı. The Verge’de yayınlanan röportajında bu konu hakkında oldukça ciddi olduğunu belirtiyor. Otomobilin elektronik aksamı oldukça hassas olduğundan ve uzay uçuşu için tasarlanmadığı için böyle bir deneme yapılacak. Eğer test uçuşu başarılı olursa SpaceX roketlerinin taşıma kapasitesi çağ atlamış olacak.

SpaceX firmasındaki yetkililere göre ise ilk Falcon Heavy denemesi Dünya yörüngesinden bile çıkamayabilir. Bunun nedeni ise Ocak ayında gerçekleştirilecek olan uçuşta üretilmiş en büyük roket ilk defa denenecek ve nasıl bir performans göstereceği bilinmiyor.


Musk açıklamasında, “Eğer roket yörüngede patlamazsa, kiraz rengi Roadster’ım Mars’ın yörüngesinde milyarlarca yıl dolacaşak” şeklinde konuştu.

Eğer ilk deneme başarılı olursa Mars’ın yörüngesinde dolaşan ilk otomobil bir Tesla olacak. Bu şekilde Tesla ve SpaceX şirketleri tarihe geçecek.

#Tesla
#Elon Musk
#SpaceX
#Mars
#Uzay
6 yıl önce