|

Elon Musk'tan 3. havalimanına teklif

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, yeni havalimanı için bir proje sundu. Musk, İstanbul'a enerji depolama tesisi kurmak istiyor. İGA teklifin değerlendirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
09:56 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 10:29 - 14/11/2017 Salı
Diğer
Elon Musk 3. havalimanı için bir teklifte bulundu.
Elon Musk 3. havalimanı için bir teklifte bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel davetiyle geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret eden Elon Musk’ın şirketi Tesla’dan da İstanbul Yeni Havalimanı’na işbirliği teklifi geldi. Elektrik enerjisini depolayacak batarya üretmek üzere çalışan Tesla, İstanbul Yeni Havalimanı’na da bir elektrik depolama ünitesi kurma teklifinde bulundu.


Elon Musk’ın İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Diarmuid O’Connell tarafından İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu’ya yapılan teklifte yeni havalimanının enerji ihtiyacının karşılanmasında Tesla’nın yeni elektrik depolama ünitesi Powerwall’un kullanılması isteniyor.



Teklifin detaylarını anlatan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, elektrik enerjisi depolayacak batarya üretimine hız veren Tesla’nın ürettiği ‘Powerwall’ ünitesiyle dünyada bu depolamaları sağlamaya çalıştığını ifade ederek, “Geçen yıl Tesla merkezini ziyaret ettik. Burada Elon Musk’ın İş Geliştirme bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Diarmuid O’Connell, Yeni Havalimanında bir elektrik depolama tesisi kurulabileceğini, bunu da Tesla olarak yapmak istediklerini anlattı. Biz de ‘Değerlendirebiliriz’ dedik. Ancak böylesine yerli bir projede gönlümüz önce bu işin yerli olmasından yana olur. Biz Kalyoncu olarak da yerli enerji depolama tesisleri üzerinde çalışacağız. Yerli şirketler, ortaklıklar da olabilir. Hepsi değerlendiriliyor” diye konuştu.



#3. Havalimanı
#Tesla
#Elon Musk
6 yıl önce