|

Emniyeti açık silahla selfie olmaz!

Henüz 15 yaşında. Gerçek hayatta eline hiç silah almamış. Ama işte silahla poz vermek istiyor...

Yeni Şafak ve
11:05 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:05 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Sosyal ağların popülerliğini arttırması ile doğru orantılı

selfie

özçekim merakı da artıyor. Kendisini sanal dünyaya kaptırmış, gerçek dünyada göremediği ilgiyi sanaldan gidermeye çalışan tiplerle doldu ortalık.



Bir diğer kitle ise bilgisi, birikimi olmadığından kestirmeden popülerleşmeye çabalayanlar ki bunun yollarından birisi de marjinal pozlar vermekten geçiyor.



Kimi köprünün tepesine çıkıyor, kimisi arkasından tren gelirken rayın üzerine bağdaş kuruyor! Artık elini kaplanın ağzına sokanı mı dersiniz, arenada boğa kendisini kovalarken poz vermeye mi çalışan mı dersiniz... Hülasa sağlıklı bir psikolojiye sahip insanların asla düşünmeyeceği şeyleri yapmasının yanında bir de bu marifetmiş gibi sunan insanlarla doldu ortalık.



E beri taraftan üreticiler de hem rekabetten geri kalmamak hem de daha çok para kazanabilmek için ön kameraları geliştirdikçe geliştiriyorlar ki bu da dolaylı yoldan teşvikleri arttırıyor.



Gelelim

...



Yine benzer bir çılgınlık neticesinde hayatını yitirenlere bir yenisi daha eklendi. Ramandeep Singh, ki kendisi henüz 15 yaşında, isimli Hindistanlı bir çocuk, babasının silahıyla poz vermek isterken elini tetiğe biraz şiddetli bastırınca canından oluyor. Düşünün ki önce emniyeti kontrol etmesi gerektiğini dahi bilmiyor. Demek ki gerçek hayatta eline hiç silah almamış. Ama işte silahla poz vermek istiyor! Evde silahın uluorta durması, babasının emniyetini açık bırakması gibi sorumsuzluklara girmiyoruz bile.



  • Özçekim kaynaklı ölümlerde Hindistan ve Rusya açık ara başı çekiyor. Son üç yılda yaşanan, kayıt altına alınmış, 49 vakanın 19 tanesi Hindistan'da, 11 tanesi ise Rusya'da gerçekleşti. Düşünün ki her iki ülkede de özçekim yapılan tehlikeli yerlerin başında polis bekliyor. Benzer şekilde pek çok noktada 'özçekim yasak' anlamına gelen trafik lavhaları var. Ama işte bu işler hükümetin önlemleriyle önü alınabilecek şeyler değil. Halkın eğitim seviyesinin daha da önemlisi bilinç seviyesinin yüksek olması gerekiyor.

Velhasıl diyecek çok da birşey yok. Olan annesiyle babasına oldu. Sen büyüt, yetiştir, yeme yedir, içme içir sonra 15 yaşında böylesi bir olay neticesinde yitip gitsin. Ne diyelim, Allah sabır versin...







#selfie
#özçekim
#Ramandeep Singh
8 yıl önce