|

En güçlü roketinin videosunu yayınladı

Uzay taşımacılığında öncü firma SpaceX’in CEO’su Elon Musk, firmanın en güçlü roketi olan Falcon Heavy’nin lansman öncesi tanıtım videosunu yayınladı. Roketin çalışma prensibi hakkında bilgi veren video, sorunsuz çalışması halinde Dünya, Ay ve Mars arasında yapılacak uzay taşımacılığına umut olacak.

Yeni Şafak
11:22 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 12:21 - 8/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Yapım süreci şimdilik 4 ay uzayan Falcon Heavy, herhangi bir sorun yaşamadığı takdirde belirtilen sistemde görevini tamamlayacağı umuluyor.
Yapım süreci şimdilik 4 ay uzayan Falcon Heavy, herhangi bir sorun yaşamadığı takdirde belirtilen sistemde görevini tamamlayacağı umuluyor.

Yeniden kullanılabilir roketi ile uzay taşımacılığına damgasını vuran SpaceX, Heavy adlı en güçlü roketini hayata geçirmek ciddi bir çalışma yürütüyor. Dünya, Ay ve Mars arasındaki yolcu taşımacılığına aday olan Elon Musk, en güçlü roketinin tanıtımı önceli lansman videosunu Instagram hesabından paylaştı.

Paylaşılan videoda SpaceX’in en güçlü roketi Falcon Heavy’nin kalkışı, rokete güç sağlayan iki itici roketlerin gövdeden ayrılışı ve çekirdek modülün görevini tamamlayarak dünyaya geri inişi ayrıntılı bir şekilde gösteriliyor.

Yapım süreci şimdilik 4 ay uzayan Falcon Heavy, herhangi bir sorun yaşamadığı takdirde belirtilen sistemde görevini tamamlayacağı umuluyor. Lakin SpaceX’in kucusu ve CEO’su Elon Musk’ın, "Kasım lansmanında yanlış bir şey olabilir" şeklinde yaptığı açıklama, Falcon Heavy meraklılarını tedirgin etmeye yetiyor.


#SpaceX
#Elon Musk
#Falcon Heavy
7 yıl önce