|

Erdoğan Instagram hesabı ile dünya liderlerini geride bıraktı

Twiplomacy’in hazırladığı rapora göre Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabı, dünya liderlerini geride bırakarak ilk sıraya yerleşti. Ayrıca sosyal medya platformu Instagram’da başarısını kanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı paylaşımlar, içerik başı aldığı beğenilerle dünya sıralamasında ikinciliğe yerleşti.

Yeni Şafak
14:37 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:42 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığına ait sosyal medya hesabı dünya liderlerini geride bıraktı.
Cumhurbaşkanlığına ait sosyal medya hesabı dünya liderlerini geride bıraktı.

Sosyal medya hesaplarının gücü ve etkisi günümüzde tartışılamaz bir hale geldi. Bu imkanı kullanmak isteyen ve küresel anlamda sevenlerine seslenmek isteyen devlet liderleri, seçim sonrası bulundukları konumu temsil edecek sosyal medya hesaplarını onaylı bir şekilde oluşturuyorlar. Bu dev mecrada gücünüzü ise sizi takip eden kullanıcılar belirliyor ve bu takipçiler sayesinde hesap, daha fazla kişilere ulaşma fırsatı sağlıyor.

Türkiye ise Cumhurbaşkanlığı sosyal hesabı ile dünya liderleri arasından ilk sıralara yerleşmeyi başardı. Özellikle günümüzün Cumhurbaşkanlığı hesabı ile bu başarı çok net bir şekilde yakalandı. Twiplomacy’in hazırladığı Instagram raporuna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya liderleri arasında 7. sırada yer alıyor. Lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ünlü sosyal medya platformu Instagram’dan paylaştığı içeriklerin, paylaşım başı ortalama aldığı 141.454 beğeni, dünya sıralamasında hesabın 2. sıraya yerleşmesini sağladı. Ayrıca etkileşim oranlarına göre de değerlendiren raporda Cumhurbaşkanlık sosyal medya hesabı yüzde 9.67’lik paylaşım etki oranı ile dünya genelinde birinci sıraya yerleşmeyi başardı.

geçen gün kendini bir adım daha ileri taşıyan Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabı ile dünya liderleri arasında zirveye oturarak başarısını tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamış oldu.

#Sosyal medya
#Instagram
#cumhurbaşkanı
7 yıl önce