|

Erdoğan'a 'diktatör' demek için Google'a reklam verdiler

16 Nisan referandumuna günler kala, Avrupa tüm kurum ve kuruluşlarıyla Türkiye karşıtı propagandalarını sürdürürken, internet üzerinden oynanan kirli bir oyun daha ortaya çıktı. 24 Mart tarihinde, Google'a "Erdogan" yazınca ilk sırada çıkan bir sitede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli ifadeler yer alırken, "Erdoğan'ı durdurun" kampanyası yapıldı. Binlerce kişinin tepkisi üzerine, Google söz konusu reklamı kaldırdı.

Yeni Şafak
17:09 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 12:38 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Geçtiğimiz günlerde bir sitenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Google'a reklam verdiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde bir sitenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Google'a reklam verdiği ortaya çıktı.

16 Nisan referandumuna sayılı günler kaldı. Başta Avrupa olmak üzere, Türkiye düşmanları, medyasıyla, siyasileriyle Türkiye karşıtı kampanyalarını sürdürerek sandıktan 'Hayır' çıkması için seferber oldu.



Avrupa basınından yansıyan skandal manşetlerin ardından, bir sitenin Google'a reklam vererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı kampanya düzenlediği ortaya çıktı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı skandal yayınlar yapan

2011'de kurulan Pixelhelper E.V isimli dernek ve 2015'te kurulan Pixelhelper Foundation isimli şirket tarafından işletiliyor. İki kurumunun yöneticisinin de Oliver Bienkowski olduğu ortaya çıktı. Erdoğan aleyhinde karalama kampanyalarının yer aldığı sitede, yalan ve iftiralara yer veriliyor.



Gelen yoğun şikayetler üzerine, Google söz konusu reklamı kaldırdı.










#Recep Tayyip Erdoğan
#Referandum
#Hakaret
7 yıl önce