|

Face ID ikizler testini geçemedi

iPhone X’in çıkmasına 2 gün kala bazı kullanıcılar cihazla ilgili testler yapmaya başladı. Apple’ın TouchID yerine geliştirdiği Face ID’nin bazı ikizleri ayırt edemediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:41 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:45 - 1/11/2017 Çarşamba
Diğer
Face ID'yi test eden ikizler.
Face ID'yi test eden ikizler.

Apple’ın iPhone X ile beraber tanıttığı yeni kimlik tanıma teknolojisi Face ID’nin parmak izi okuyucusuna göre daha güvenli olduğu söylenmişti. Sistemin yanılma payının milyonda bir olduğu belirtilmiş fakat 13 yaşın altındakiler ve ikizleri ayırt etmede başarı oranının düştüğü de açıklanmıştı.

iPhone X’in Face ID teknolojisi ikizler tarafından test edildiğinde ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Yapılan bazı testlerde iPhone X ikizleri ayırt edemedi ve cihazın kilidini açtı. Ancak başka ikizler ile yapılan bir testte ise ikizler Face ID’yi kandıramadı.


Apple, Face ID’nin mükemmel olduğunu iddia etmiyor. Sistem fotoğraf ve videolar ile defalarca geçilmeye çalışılsa da hiçbiri başarılı olmadı. Apple yetkilileri Face ID’nin genetik yakınlığı olan kişileri ayırt etmede bazı sorunlar yaşayabileceğini belirtmişti. Bu nedenle tek yumurta ikizleri için Face ID dışında şifre ile kilitlemeyi öneriyor.

#Apple
#iPhone X
#Face ID
6 yıl önce