|

Facebook 40 milyon kişiye internet dağıttı

Facebook'un yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığı 'internet.org' projesi hayata geçti. 1.79 milyar üyesiyle dünyanın en büyük sosyal ağ platformu konumunda bulunan Facebook, güneş enerjisiyle çalışan drone'lar aracılığıyla, interneti olmayan 40 milyon insana ücretsiz internet desteği sağlıyor.

Yeni Şafak
11:26 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:41 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook, 2016 3. çeyreğinde 7.01 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı.
Facebook, 2016 3. çeyreğinde 7.01 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

Sosyal ağ devlerinden Facebook, geride bıraktığımız aylarda 'internet.org' projesinin ilk testini gerçekleştirmişti. Facebook, Aquila ismini verdiği drone'lar ile internet sorunu yaşanan bölgelere ücretsiz internet desteği vereceğini açıklamıştı.





Test uçuşları nihayet gerçeğe dönüştü ve Facebook, 40 milyon insana 'internet.org' projesi kapsamında internet desteği sundu. Böylece dünya nüfusunun yüzde 0.5'lik kesimi, Mark Zuckerberg'in girişimi sayesinde internete kavuşmuş oldu.



Facebook, internet dağıtmak için Express Wifi teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji için internet sağlayıcıları ve yerel girişimcilerle işbirliği içinde hareket eden sosyal ağ devi, bu sayede milyonlara ulaşabiliyor.





Facebook'un yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığı bu proje, sadece 40 milyon kişiyi hedeflemiyor. Şirket, dünya üzerinde internete erişemeyen 4 milyar insana da internet bağlantısı ulaştırmayı istiyor.



Sosyal ağ devinin bu projeyi sadece hayır için yapmadığı aşikar. Son açıklanan verilere göre 1.79 milyar üyesi bulunan ve son çeyreği 7 milyar dolar gelirle kapatan Facebook, daha fazla kişiye internet sağlayarak açık bir şekilde bu rakamları yukarı çekmeyi hedefliyor.



Öte yandan Google'ın da buna benzer bir projesi bulunuyor. Şirket değeriyle dünyanın zirvesinde bulunan Google, yakın zaman içinde dev balonlarla ücretsiz internet sunacak.





#Facebook
#internet.org
#Aquila
#Drone
#İnternet
#Google
7 yıl önce