|

Facebook için orman yakıyor!

ABD'li bir gencin, Facebook'ta takipçi sayısını arttırmak için orman yangını çıkarttığı anlaşıldı. Gözaltına alınan 21 yaşındaki genç, sosyal medyada daha fazla insana ulaşmak için böyle bir yola başvurduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
11:28 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:31 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'li bir genç, Facebook'tan takipçi çekmek için orman yakıyor.
ABD'li bir genç, Facebook'tan takipçi çekmek için orman yakıyor.

Dünya çapında yaklaşık 1.8 milyar kullanıcısı bulunan Facebook, dünyanın en büyük sosyal ağ platformu olarak kabul ediliyor. Haliyle insanların kendini tanıtmak, reklamını yapmak için Facebook bulunmaz bir nimet.



ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşayan bir genç ise bu durumu bir hayli abartmış. Cnet'in haberine göre 21 yaşındaki Johnny Mullins, sosyal medyada ünlü bir meteoroloji uzmanı olmak istiyor ve bunun için videolar çekiyor. Fakat dikkat çekmek için ormanları ateşe veriyor.





Kentucky polis şefi James Stephens, AP'ye yaptığı açıklamada Mullins'in gözaltına alındığını ifade etti:



  • “O Facebook'tan canlı yayın yapmayı ve insanların kendisini takip etmesini seviyor. Bu yüzden dikkat çekmek için yangın çıkartıyor. Yangını canlı yayın ile Facebook'tan yayınlıyor ve bundan keyif alıyor. Yaptığının ne kadar zararlı olduğunun ise farkında değil. Mullins'in çevreye verdiği kesin zararı henüz hesaplayamadık."

Bu ve bunun gibi çeşitli yollarla Facebook'ta insanların dikkatini çekmeye çalışanların sayısı bir hayli fazla. Ayrıca son zamanlarda bu sayının artış gösterdiği belirtiliyor. Dikkat çekmek için orman yakmak ise bunun en uç örneklerinden bir tanesi…



#Facebook
#Canlı Yayın
#Orman Yangını
7 yıl önce