|

Facebook İzmir için 'güvendeyim' butonunu devreye soktu

Facebook, İzmir Adliyesi’nde meydana gelen terör saldırısı sonrası İzmir’de bulunan kullanıcılara “Güvende misin?” bildirimi gönderdi. Facebook’un güvenlik durumu kontrolünde güvendeyim ve etkilenen bölgede değilim seçenekleri sunuldu. Kullanıcılar bildirimlerini bu şekilde yaparak herhangi bir acil durum olup olmadığını kaydetmiş oluyor.

Yeni Şafak
18:47 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:48 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyaca ünlü sosyal medya sitesi Facebook, İzmir Adliye'sinde meydana gelen terör saldırısı sonrası güvenlik durumu kontrolü için İzmirli kullanıcılara bildirim gönderdi. Kullanıcılar bu bildirimleri onaylayarak, arkadaş listesinde bulunanlarla paylaşabiliyor.



İzmir'de akşam saatlerinde İzmir Adliyesi'nin hâkim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Saldırının ardından güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Patlamanın ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirilirken 1 teröristin kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor. Saldırıda 1'i polisimiz 1'i adliye çalışanı olmak üzere 2 şehit varken, 10 kişinin yaralandığı bildirilmişti.



Facebook ise bu terör saldırısı sonrası İzmir'deki kullanıcılarına “güvende misin?” kontrolü için bildirim gönderdi. Kullanıcılar, Facebook'un bu uygulaması ile durumlarını güvendeyim ya da etkilenen bölgede değilim seçeneği ile belirliyor.










#Facebook
7 yıl önce