|

Facebook Moments Türkiye'de

Facebook'un gizliliğimizi korumak suretiyle arkadaşlarımızla ortak havuz oluşturmamıza imkan sağlayan fotoğraf paylaşım servisi Facebook Moments'ı artık ülkemizde de kullanabiliyoruz.

Yeni Şafak ve
13:51 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:51 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Facebook'un bundan iki ay kadar önce tanıttığı yeni fotoğraf paylaşım uygulaması Moments'ın Türkiye sürümü de yayımlandı.



Android veya iOS tabanlı cihazlarda bildiğimiz gibi herhangi bir fotoğraf çektikten sonra dahili paylaşım menüsü üzerinden çektiğimiz görüntüleri sosyal ağlar yahut e-posta, WhatsApp gibi servislere gönderebiliyoruz. İşte Moments'ın işlevselliği tam olarak burada devreye giriyor.



Şöyle ki, uygulama doğrudan Facebook içerisinden 'havuz paylaşımı' yapmamıza olanak sağlıyor. Havuz paylaşımı dediğimiz şey ise bizim olsun, arkadaşlarımızın olduğu çektiği tüm görüntülerin merkezi bir depoda saklanması ve bu sayede sadece kendi çektiklerimize değil arkadaşlarımızın çektiklerine de erişebilmemiz. Moments'ın dikkat çeken bir tarafı da Facebook'tan ayrı olarak da çalışabilmesi. Yani telefonumuzda Facebook yüklü olmasa dahi kullanabiliyoruz. Ama tabii Facebook ile çok daha işlevsel hale geldiğini de atlamayalım. Ki bu sayede Facebook'un yüz tanıma teknolojisinden de faydalanabiliyor. Keza konum desteği de bütünleşik hale geliyor.



İndirmek isteyen okurlarımızı buraya (

) ve buraya (

) alalım.



#facebook
#sosyal ağ
#sosyal medya
#akıllı telefon
#iphone
#android
#ios
#google play
#fotoğraf
9 yıl önce