|

Facebook'a 360 derece fotoğraf özelliği geliyor

360 derece video özelliğinden sonra şimdi de fotoğraf desteği...

Yeni Şafak ve
13:51 - 12/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hatırladığımız üzere geçtiğimiz ay düzenlenen F8 konferansında Facebook, 8K çözünürlükte 360 derece kayıt özelliği sunan yenil nesil kamerası Facebook Surround 360'u tanıtmıştı. Satış fiyatının yaklaşık 30,000 dolar olması beklenen bu kameranın ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Fakat 360 derece fotoğraf desteği yakın zamanda Facebook'a geliyor.





Mobil ve web üzerinden 360 derece fotoğrafları yükleme ve görüntüleme imkanı sunacak olan Facebook, böylece üyelerinin fotoğraflarda diledikleri gibi gezinmesine imkan tanıyacak. Sosyal medya devi, bu özellik ile birlikte Facebook'u fotoğraflar için de daha kullanışlı bir platform haline getirmeyi amaçlıyor. Zira videolar için böyle bir çalışma geçtiğimiz





360 derece fotoğraf desteğiyle birlikte Facebook kullanıcıları, akıllı telefonlar ile çektikleri fotoğrafları 3-boyutlu bir şekilde

. Bunun için akıllı telefonlarla çekilmiş panoramik fotoğraflar ve 3. taraf uygulamalarla oluşturulmuş 360 derece fotoğrafları kullanmak yeterli olacak. Bu desteğin ne zaman geleceği ise henüz netlik kazanmış değil.



Esasen 360 derece fotoğraf desteği, hayatımıza ilk kez giren bir özellik değil. Örneğin yıllardır Yandex Haritalar üzerinden cadde ve sokaklarda çekilen görüntüleri 360 derece olarak görebiliyoruz.



Bakalım yakın zamanda Facebook'a gelecek olan bu özellik, takipçileri tarafından nasıl bir geri dönüş alacak…



#facebook
#surround 360
#360 derece fotoğraf
8 yıl önce