|

Facebook'a hikayeler özelliği geliyor

Snapchat'in hemen hemen tüm özelliklerini kendi platformlarına entegre eden Mark Zuckerberg, hikayeler özelliğini Instagram ve WhatsApp'tan sonra Facebook'a da ekliyor. 24 saat içinde silinebilen hikayeler özelliğine Messenger üzerinden de yorum yapılabilecek.

Yeni Şafak
12:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:54 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Instagram'a gelen hikayeler özelliği Facebok'a da geliyor.
Instagram'a gelen hikayeler özelliği Facebok'a da geliyor.

Sosyal medya devi Facebook, resmen savaş açmışçasına Snapchat'in özelliklerini kendi platformlarında toplamaya devam ediyor. Platformlarında topladığı popüler özellikler ilgi görmeye başladığı anda ise diğer tüm platformlarına yavaş yavaş entegre etmeye başlıyor. İşte bu durum Snapchat'ten aldığı hikayeler özelliğinin başına geldi.



Snapchat'in hikayeler özelliğini Facebook, bildiğiniz gibi Instagram uygulamasında devreye sokmuştu. Söz konusu özellik Instagram'a eklendikten sonra platforma 100 milyon kullanıcı daha dahil oldu. Snapchat'ten aldığı özellik Instagram kullanıcıları tarafından ilgi görünce, sosyal medya devi hikayeler özelliğini Facebook'a da getirme kararı aldı.




Dün itibari Facebook, uygulamayı iOS platformunda hayata geçirdi. Yani bundan sonra Facebook kullanıcıları, Instagram ve Facebook'ta olduğu gibi 24 saat sonra otomatik silinen günlük hikayelerini Facebook hesaplarından paylaşabilecek. Söz konusu hikayelere yorumlar ise Facebook Messenger aracılığı ile yapılabilecek.



Şimdilik iOS platformu ile başlayan uygulamanın yakın zamanda Android ve masa üstü sürümlerine de gelmesi bekleniyor.




Daha öncesinde Snapchat'i satın almak istemesine rağmen alamayan Facebook, Snapchat'in tüm popüler özelliklerini kendinde toplayama niyetli gibi görünüyor ve bundan sonra çıkacak olan özelliklerini de alması muhtemel görünüyor. Galiba Snapchat'i satın almayı başaramayan Facebook, azılı rakibine bir nevi gövde gösterisi yapıyor.











#Facebook
#Snapchat
#Hikayeler
#Sosyal medya
7 yıl önce
default-profile-img