|

Facebook'a VR teknolojisi geliyor

Ünlü sosyal medya platformu Facebook'tan kullanıcılarına ilgi çekici bir özellik daha geliyor. VR teknolojisini Facebook platformuna taşıyan sosyal medya devi, tüm platformu kullanıcıların gözüne taşıyor.

Yeni Şafak
14:17 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:21 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook'ta VR dönemi başlıyor.
Facebook'ta VR dönemi başlıyor.

Gelişen teknolojiye uyum sağlama konusunda en başarılı firmalarından biri olan Facebook, popüler yenilikleri platformlarına bir bir entegre ediyor. Firma son dönemin gözde teknoloji VR konusunda henüz bir çalışma yapmamıştı. Fakat bugün sanal gerçeklik teknolojisini Facebook kullanıcıları buluşturacağını duyurdu.



Facebook, bu uygulama ile platformu kullanıcılarının gözüne taşıyacak. Sosyal medya hesabına 360 derece hakim olabilecek kullanıcılar adeta Facebook'un içine girecekler. Söz konusu uygulama ile birlikte tabi ki platforma 360 dere özelliğe sahip içerikler, videolar ve fotoğraflar yüklenecek. Böylece içerik üretenler için yeni bir mecra doğmuş olacak.




Sosyal medya devi bu platform için üretilecek içerikleri dört farklı özellik ile değerlendirecek. Bu özellikler şu şekilde;



  • Explore:
    Bu tarz içerikler kuş bakışı görüntülenebilecek ve içerikler popüler olan içerik üreticilerinden ya da medya kuruluşlarından gelecek.

  • Following:
    Bu özellik, arkadaşlarınızın ve takip ettiklerinizin paylaştığı içeriklerde gezinmenize olanak sağlayacak.

  • Saved:
    Bu özellik sayesinde kullanıcılar VR özelliği olmayan içerikleri daha etkili bir şekilde görebilecek.

  • Timeline:
    Bu özellik ise kullanıcıların kendi 360 derecelik fotoğraf ve videolarınızı tek bir alanda toplayacak.

#Facebook
#VR
#Sanal gerçeklik
#Sosyal medya
7 yıl önce
default-profile-img