|

Facebook’ta paylaşılan fotoğraf cinayeti ortaya çıkardı

Sosyal medya devi Facebook’ta paylaşılan bir fotoğraf 49 yıl sonra bir cinayetin ortaya çıkmasına neden oldu. Paul Both adındaki üvey oğlunun yataktan düşerek öldüğünü iddia eden babanın tutuklanmamak için bu hikayi uydurduğu anlaşıldı.

Yeni Şafak
10:52 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:09 - 16/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook'ta paylaştığı fotoğraf, kardeşinin her şeyi hatırlamasına neden oldu.
Facebook'ta paylaştığı fotoğraf, kardeşinin her şeyi hatırlamasına neden oldu.
Sosyal medya devi Facebook, 2 milyarın üzerinde kullanıcısıyla artık dünya üzerinde yaşayan kişile hakkında kısmen de olsa herkesin bilgi sahibi olmasına olanak tanıyor. İnsanların anılarını ve tüm hatıralarını bünyesinde saklayan platform bazen
enteresan olaylara da sahne olmaya
devam ediyor. Buna benzer yaşanan enteresan bir olay da bir adamın
49 yıl sonra mahkum
olmasına neden oldu.

İngiltere‘de yaşayan 71 yaşındaki David Dearlove’a, Facebook’ta paylaşılan bir fotoğraf yüzünden 49 yıl sonra yeniden dava açıldı.

David Dearlove, bundan tam 49 yıl önce üvey oğlu Paul Both‘un öldürdüğü gerekçesi ile mahkemeye çıkarılmıştı. Ölen çocuğun babası çocuğun yataktan düşerek öldüğünü iddia etti. O zamanlarda 4 yaşında olan Paul’un kardeşi Peter Both’da yaşadığı travma neticesinde olayları hatırlayamayınca baba serbest bırakıldı.


49 yıl sonra Facebook’ta Dearlove, 4 yaşında olan Paul’un kardeşi Peter Both’un kucağında tuttuğu bir fotoğrafı paylaştı. Sosyal medyada bu fotoğrafı gören Peter Both, o gün yaşananları birde hatırlamaya başladı. Yataktan düşerek öldüğü iddia edilen küçük kardeşinin aslında babası tarafından öldürüldüğünü hatırladı. Üvey babasının kardeşini ayak bileğinden tutarak şömineye doğru fırlattığını ve başını şömineye çarparak öldüğünü hatırladı.


Peter’ın anılarının geri gelmesiyle, David Dearlove hakkında, 19 aylık oğlunu öldürme suçundan işkence ve cinayet davası açıldı.

#Facebook
#Paylaşım
#Cinayet
6 yıl önce