|

Facebook'tan seçim açıklaması

Facebook, hükumetlerin seçim öncesi dönemde platformlarını sömürdüklerine dair ilk defa yazılı açıklama yaptı. Özellikle platformun propaganda aracı olarak kullanıldığını belirten sosyal medya devi, seçim öncesinde insanların büyük ölçüde etkilediğini ifade etti.

Yeni Şafak
11:58 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 12:10 - 28/04/2017 Cuma
Diğer
Facebook, hükumetlerin seçim öncesi platformu propaganda aracı olarak kullandığını yazılı olarak açıkladı.
Facebook, hükumetlerin seçim öncesi platformu propaganda aracı olarak kullandığını yazılı olarak açıkladı.

Facebook ilk defa yazılı bir açıklama yaparak platformlarının hükumetlerce sömürüldüğünü kabul etti. Olayın "sahte haber"lerden ibaret olmadığı belirtilirken, algının yaratılması için oldukça gelişmiş tekniklerin kullanıldığı belirtildi. Özellikle ABD ve Fransa'da yapılan seçimlerde hem içeriden hem dışarıdan yoğun bir operasyon yapıldığı ifade edildi. Son olarak Fransa'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 30 binden fazla Facebook hesabının askıya alındığı duyuruldu.

NTV'nin haberine göre belirli bir görüşe ait bilgi akışını sağlamak amacıyla oluşturulan hesaplarla, içerik dağıtımı ve yalan haberler gibi birçok bileşenin bir araya getirilerek seçmenlerin etkilendiği tespit edildi. Şirket güvenlik aşamalarının daha güçlendirileceğini ve sosyal medyanın bütün görüşlere yer vermek için çalışacağını söyledi. Bilgi operasyonlarına karşı mücacelenin devam edeceği belirtildi. Facebook yönetimi, ABD'de yapılan seçimlerin ardından kullanıcıların yalan haberleri hızlıca işaretlemelerine ve Facebook'a bildirmelerine olanak sağlayacak bir fonksiyon geliştirmişti.

#Facebook
#Propaganda
#Yalan haber
#Hükumet
7 yıl önce