|

Fenerium'dan 'hacklenme' açıklaması

Fenerium sisteminin hacklendiği ve 600 bin kullanıcının hesap bilgilerinin açığa çıktığı iddialarına cevap geldi. Fenerium'un resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, olayda bahsi geçen isimler karşısında yasal yollardan hak aranacağı ifade edildi.

Yeni Şafak
16:27 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Geçtiğimiz saatlerde bazı haber sitelerinde, Fenerbahçe'ye ait lisanslı ürünlerin satıldığı Fenerium'un internet satış mağazasının hacklendiği ve yaklaşık 600 bin kullanıcının bilgilerinin deep web'te satışa çıktığı iddia edilmişti.



Bu kullanıcıların ad soyad, e-posta, telefon numarası, ev adresi gibi özel bilgilerinin hacklendiği ve Bitcoin karşılığında satıldığı ifade edilmişti. Bu iddia üzerine Fenerbahçe taraftarları paniğe kapıldı ve olayın gerçekliğini sorgulamaya başladı. Söz konusu iddianın üzerine Fenerium'un resmi sosyal medya hesaplarından açıklama geldi.






Açıklamada, sitenin mevcut altyapısına üyelik kaydı yapmış taraftar bilgilerinin, yenilenen fenerium.com.tr alt yapısında güvenli bir şekilde muhafaza edildiği belirtildi. Bahsi geçen olay hakkında Fenerium olarak yasal yollardan hak aranacağı da eklendi.



#Fenerbahçe
#Fenerium
#Hack
7 yıl önce