|

Ferrari köklü değişikliğe gidiyor

Lüksü ve hızı bir araya getiren Ferrari yeni bir döneme geçiyor. Gelişen teknolojiyi yakından takip eden firma, Hybrid modeller üzerindeki büyük ilgiyi gördüklerini ve çalışmalarını bu teknolojiye yönlendireceklerini açıkladı.

Yeni Şafak
12:15 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:16 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Ferrari 2019 yılı itibari ile çıkaracağı tüm modellerinde Hybrid motor kullanacak.
Ferrari 2019 yılı itibari ile çıkaracağı tüm modellerinde Hybrid motor kullanacak.

talyan otomotiv devi Ferrari'nin CEO'su Sergio Marchionne'nin yaptığı resmi açıklamada, Ferrari'nin gelecek modellerinde Hybrid motor teknolojisi kullanılacağını açıkladı.



2016 yılında alınan karar ile artık 2019 yılından sonra üretilecek olan Ferrari modelleri Hybrid motora sahip olacak. Ayrıca bununla birlikte gelecekte modellerde manuel vites kutusunun kullanılmayacağını açıklayan Marchionne, Ferrari'yi performans canavarına dönüştüren bazı parçalarda köklü değişime gideceğini belirtti.



Özellikle Hybrid motor teknolojinin altını çizen CEO, bu teknolojinin araca kazandıracağı ekstra performans ve tasarruf konusunda umutlu olduklarını dile getirdi.



Dünyaca ünlü otomobil üreticisi firma, aldığı kararla 2019 yılı itibari ile içten yanmalı motorları tek başına hiçbir modelinde kullanmayacak. Kullanacağı elektrikli motor üzerinde çalışmalarını sürdüren Ferrari elektrikli motor menzilini günlük 50 km'nin üzerine çıkarmayı hedefliyor.








#Ferrari
#Hybrid
#Sergio Marchionne
#elektrikli motor
7 yıl önce