|

FIFA 16 satışta

Yılın en merakla beklenen oyunlarından birisi -hatta pek çok kişiye göre birincisi- olan FIFA 16 ülkemizde satışa sunuldu.

Yeni Şafak ve
01:29 - 24/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 01:44 - 24/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Evet; en nihayetinde beklenen gün geldi ve oyun dünyasının en büyük bombası

FIFA 16

bugün itibarı ile raflardaki yerini aldı.



Geçtiğimiz ayın sonlarında

FIFA 16 bildiğimiz gibi serinin kadınların da maça dahil olduğu ilk oyunu. Şöyle ki 12 farklı ulusun ( ABD, Almanya, Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Kanada ve Meksika) kadın milli takımının yer alacağı FIFA 16'da istersek

kadın takımlarını yönetebiliyoruz

. Tabii erkeklerle beraber oynayamayacaklarını not olarak düşelim. Yani her iki tarafta da aynı cinsiyetten takım mecburiyeti var. Keza kadınlar liginde takım modu yahut kariyer modu da yok. Eğitim ve yetenek geliştirme sezonları ise her iki taraf için geçerli olsa da orada da karışım yapılamıyor.





Bu yeniliğin yanısıra FIFA 16 ile birlikte gözümüze çarpan başlıca geliştirmelerden bir diğeri de defanstaki iyileştirmeler. Özellikle

defans çevikliği

sayesinde artık defans oyuncularımız çok daha yüksek bir hareket kabiliyetine sahip ki bu da geçmiş serilerdeki hücum lehine olan avantajı dengeleyerek daha zor bir mücadeleye hazırlıyor bizleri. Yine defansa yönelik bir diğer güzel özellik de

takım halinde defans

özelliği.





Keza FIFA 16'nın orta sahası da selefine kıyasla artık çok daha iyi. Şöyle ki yeni sürüme eklenen

topu engelleme zekası

,

nokta paslar

ve

top çalmaya yönelik geliştirmeler

sayesinde adeta sezgisel oyuna doğru adım adım ilerliyoruz. Diğer yandan ilhamını Messi'den alan

dokunmadan top sürme

ile Ronaldo'dan esinlenilen

sağlam bitiriş

özelliklerini iyi kullanabilirsek bizden çok daha güçlü takımlara karşı dahi sürpriz sonuçlar alabilmemiz hiç de zor değil.



Bunlar oyun içi dinamiklere yönelik geliştirmelerden ilk aklımıza gelenler. Saha dışına baktığımızda ise

oyun içi antreman sistemi

nde adeta devrimsel değişikliklerin hayata geçirildiğini görüyoruz. En basitinden artık HUD üzerinden artık oyunu oynarken de bir yandan öğrenebiliyoruz. Keza antrenör önerileri de antrenörün seviyesi yükseldikçe fazlalaşıyor ve istersek elle yahut da otomatik olarak kontrol edebiliyoruz.




vs. vs.



Velhasıl tüm bu yazdıklarımız en nihayetinde pratiğe dökülmeden hiçbir anlam ifade etmiyor. Ne de olsa en güzeli oynayarak öğrenmek. Haliyle daha fazla uzatmadan fiyatları aktaralım doğrudan:













#fifa 16
#fifa
#electronic arts
#ea
#Lionel Messi
#cristiano ronaldo
#arda turan
9 yıl önce