|

FIFA kapağında ilk kez bir kadın! Üstelik 3 tane!

FIFA 16'da istersek artık kadın takımlarını da yönetebileceğiz. Tabii erkeklere karşı değil!

Yeni Şafak
00:18 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 01:42 - 21/07/2015 Salı
Diğer

Dünyanın bir numaralı video ve bilgisayar oyunu üreticisi ve yayımlayıcısı olan Electronic Arts (EA) firmasının en popüler oyun serilerinden FIFA'nın son sürümü olan FIFA 16'nın kapağında ilk kez bir kadına yer verildi. Hatta bir değil üç kadın desek daha da doğru olacak.



Çünkü ABD'de de yayımlanacak sürümün kapağını ABD kadın futbol takımının, olimpiyat altın madalyalı forveti Alex Morgan süsleyecekken, Kanada sürümünde milli takım kaptanı Christine Sinclair Graces, Avustralya'da ise 'yılın futbolcusu' ödüllü Stephanie Catley olacak.



Her üçüne de eşlik edecek isim ise (tabii ki!) Lionel Messi. Zat-ı şahaneleri hakkında zaten bir şey demeye gerek yok sanırız. Ya da diyelim:






Bu hamlenin gerisindeki en önemli sebep ise tahmin edeceğimiz gibi FIFA 16 ile birlikte kadınların da oyuna dahil olacak oluşu. Şöyle ki 12 farklı ulusun ( ABD, Almanya, Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Kanada ve Meksika) kadın milli takımının yer alacağı FIFA 16'da istersek kadın takımlarını yönetebileceğiz. Tabii erkeklerle beraber oynayamayacaklarını not olarak düşelim. Yani her iki tarafta da aynı cinsiyetten takımlar olacak. Keza kadınlar liginde takım modu yahut kariyer modu da olmayacak. Eğitim ve yetenek geliştirme sezonları ise her iki taraf için geçerli olsa da orada da karışım yapılamayacak.







Özetle bunu aslında bir pilot uygulama olarak değerlendirmek daha yerinde olur. Eğer beklenen etki uyanacak olursa FIFA 17'de muhtemelen oldukça ilerler geliştirmeler.



Son olarak da oyunun 22 Eylül'de satışa sunulacağını ve Xbox 360/One, PlayStation 3/4 ve Windows platformlarını kapsayacağını hatırlatalım ve videosuyla baş başa bırakalım:






#electronic arts
#ea
#fifa
#fifa 16
#messi
#Alex Morgan
#Christine Sinclair Graces
#Stephanie Catley
9 yıl önce