|

Ford hibrit Mustang ve F-150 üretmeye hazırlanıyor

Ford, Mustang ve F-150 kamyonetinin hibrit modellerini üreteceğini açıkladı. Otomobil üreticisi hibrit modelleri 2020 yılında yollara çıkarmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
10:59 - 4/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 4/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD'nin en çok satan taşını ünvanını geçtiğimiz yıl 750 bin satış rakamına ulaşarak eline alan F-150 ile spor otomobiller arasında efsane olarak anılan Mustang, Ford tarafından hibrit modelleri ile yeniden kullanıcıların beğenisine sunulacak.



Ford'un bu kararının detayları hakkında oldukça kısıtlı bilgiler

. Fakat Ford tarafından yapılan açıklamada hibrit F-150 aynı zamanda bir mobil jeneratör gibi çalışacak. Bu sayede kamyoneti kullanan inşaatçılar veya çiftçiler gerektiğinde ihtiyaç duydukları enerjiyi de F-150'den sağlayabilecek.



  • Hibrit (melez) otomobillerin amacı benzin sarfiyatını azaltmaktır. Bunu sağlamak için sıkışık trafikte, düşük hızlarda benzin motoru yerine elektrik motorunu kullanmakta ve bu sayede kısmen 0 emisyon salınımı sağlamaktadırlar.

Ford şirketinin en gözde iki otomobil markasının hibrit versiyonlarını üretmesi, şirketin elektrikli otomobillere verdiği önemi gösteriyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada hibrit kamyonetinin çekme ve taşıma kapasitesi bakımından da güçlü olacağı, Mustang'ın V8 gücüne ve standarttan daha düşük torka sahip olacağı belirtildi. Ford, 2020 itibarıyla 480 kilometre menzile sahip elektrikli arazi aracını da yollara çıkarmayı planlıyor.








#Ford
#Mustang
#F-150
#Hibrit
7 yıl önce