|

Forza 6 PC'ye geliyor!

Çıkış tarihi ve sistem gereksinimleri dahil tüm detaylar haberimizde.

Yeni Şafak ve
14:39 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Otomobil yarışı oyunları denilince Need for Speed serisinden sonra akla 2 oyun gelir. Bunların ilki sadece Play Station platformu için üretilen Gran Turismo, diğeri ise Xbox için üretilen Forza Motorsport. Bu iki oyunun rekabeti arasında kalanlar ise bilgisayar kullanıcıları oluyor. Zira sadece kendi platformlarında iddialı olduğu için bu oyunlar bilgisayarlar için tasarlanmıyordu. Fakat bu gelenek, Forza Motorsport 6 ile bozulmak üzere…



Turn 10 stüdyolarında geliştirilen oyun Eylül 2015'te yine sadece Xbox One kullanıcıları için piyasaya sürülmüştü. Geçmiş yıllarda PC sürümünün yayınlanması için geniş çaplı imza kampanyalarının toplanmasına Microsoft bu kez kayıtsız kalmadı ve Forza Motorsport 6: Apex'in bilgisayarlar için

.



Evet, sistem gereksinimlerine değineceğiz fakat öncelikle oyunun fragmanına bir göz atalım. (İnternet hızınız güçlüyse videoyu 4K çözünürlükte izlemenizi tavsiye ederiz.)





Fragmanda gördüğümüz üzere oyunun görüntü kalitesi, günümüzdeki ortalama oyunlara kıyasla oldukça üst düzey. Otomobil çizimlerinden, yağmur damlasının araçta bıraktığı ize kadar en ufak detaylar düşünülmüş. Elbette bu kadar detayın bir karşılığı da var. Bu nedenle oyunu akıcı bir şekilde oynayabilmek için üst düzey oyuncu bilgisayarı gerekiyor.







Öncelikle oyunun sadece 64-bit Windows 10 için geldiğini belirtelim. Yani XP, Vista, 7 ve 8 gibi eski sürüme sahip Windows'larda bu oyunu oynayamıyoruz. Ayrıca ekran kartımızın DirectX 12'yi desteklemesi gerekiyor. Diğer taraftan asgari 8 GB RAM ve 30 GB depolama alanı gerekiyor.



Oyunu fragmandaki gibi ultra görüntü ayarlarında oynayabilmek için ise 6. nesil Intel i7 işlemci gerekiyor. Ayrıca piyasada bilinen en iyi oyuncu ekran kartı olan NVIDIA GeForce GTX 980ti sahibi olmalısınız (ortalama fiyatı 3,500 TL).



Şimdi gelelim en bomba habere! Forza Motorsport 6: Apex'in beta sürümü 5 Mayıs'ta ücretsiz olarak yayınlanacak. Yani bilgisayarınız, yukarıda belirtilen sistem özelliklerine göre uyumluysa önümüzdeki hafta oyunun beta sürümünü ücretsiz olarak oynamaya başlayabilirsiniz.



Microsoft'un bu hamlesinden sonra Gran Turismo'nun PC sürümünün gelip gelmeyeceği ise merak konusu...



#xbox
#play station
#forza motorsport
#apex
#gran turismo
#windows 10
#microsoft
8 yıl önce