|

Galaxy Note 6: 6GB RAM, 5.8-inç ekran!

Note 3 ile 3GB RAM'in kapısını açan Samsung, Note 6 ile de 6GB RAM'e geçiyor!

Yeni Şafak ve
02:24 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 02:33 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Artık

Galaxy S7'nin tanıtılmasına günler kala, Samsung'un tabletfon segmentindeki temsilcisi Galaxy Note ailesinin yeni üyesine yönelik de ilk fısıltılar duyulmaya başlandı.



Weibo'da

göre, Galaxy Note 6:



  • 5.8-inç'lik (2560x1400) Slim RGB AMOLED ekran
  • 1024 basınç noktalı kalem/ekran
  • Exynos/Snapragon yongaseti tercihleri
  • 6GB RAM
  • 12MP kamera (Büyütülmüş sensör boyutu+Super OIS Plus)

gibi yeniliklere ev sahipliği yapacak imiş.



Hepsinin ihtimaline teker teker göz gezdirelim:



  • Ekran:
    Gayet mantıklı duruyor. 5.8-inç'e çıkması ihtimal dairesinde. Çünkü bildiğimiz gibi S7 Edge 5.5-inç ile gelecek ve görünürde şimdilik bir S7 Edge+ ihtimali yok. Haliyle hem konumlandırma açısından hem de uzun bir süredir 5.7-inç'e davam edilmesini göz önünde tutarsak 0.1-inç'lik bir artış gayet mümkün. Diğer yandan ekran/kasa oranındaki olası bir iyileştirme işleri daha da güzelleştirir hiç kuşkusuz. Slim RGB AMOLED'in Slim (ince) kısmı zaten beklenen bir gelişme idi. Samsung'un paneli inceltme çalışmalarını biliyoruz. AMOLED zaten Samsung'un kendi ürettiği panel tipi. RGB (red-green-blue > kırmızı-yeşil-mavi) ise piksel dizilimi.
  • Kalem:
    Diyecek bir şey yok. Zaten iPad Pro'nun 1024 basınç noktası ile gelmesi ertesinde beklenen bir diğer gelişme de bu idi.

  • Yongaseti:
    Bu da beklenen bir diğer şey. Galaxy S7'de olduğu gibi ABD ve Çin'e Snapdragon, diğer pazarlara ise kendi yongaseti olan Exynos ile gönderecektir. Tahminimizce yongasetleri ya S7 ile aynı kalır. Gerçi Samsung'un Note 5 ile kendi yongasetinin yeni versiyonunu tanıtma ihtimali de mevcut. Malum hemen akabinde Apple A10 ile iPhone 7 çıkacak ve mevcut çözümleri (Snapdragon 820 ile Exynos 8890) muhtemelen duman edecek.
  • RAM:
    Bu da oldukça mantıklı. Hatırlarsak Galaxy Note 3, 3GB RAM ile gelen ilk akıllı telefon idi. Diğer yandan Samsung'un 20nm'lik üretim teknolojisiyle tasarlanan 12Gb LPDDR4 RAM modüllerinin
    bu da 6GB RAM'li telefonların mümkün dairesine girişi demek. Malum 1 baytta 8 bit olduğuna göre 12Gb'lik yonga 1.5GB'lık veri depolayabilir. Böyle 4 yongayı , çift kanal konfigürasyonunda eşleştirdiğimizde de karşımıza toplamda 6GB RAM çıkar.

  • Kamera:
    Bu da beklenen bir diğer gelişme. Galaxy S7'nin daha büyük piksel boyutuna sahip 12MP'lik kamerayla geleceğini biliyoruz zaten. Note 6 ile birlikte buna bir de geliştirilmiş OIS modülü eklenmesi oldukça akla yakın bir seçenek. 'Plus' ekinden kasıt 5 yönlü görüntü sabitleme sistemi ki pratikteki karşılığı çekim esnasında elimizden kaynaklanan titreşim seviyesinin minimum seviyeye çekilecek oluşu.

Gördüğümüz gibi hepsi de oldukça akla yakın ihtimaller.



Velhasıl Galaxy Note 6, her yıl olduğu gibi Ağustos'ta tanıtılır ve Ağustos sonunda ya da Eylül ayında satışa sunulur.







#samsung
#akıllı telefon
#note 6
#galaxy s7
8 yıl önce