|

Galaxy Note 7 için son 1 hafta

Avustralya'dan sonra Kanada'daki Samsung Galaxy Note 7'lerin de GSM bağlantısı kesiliyor. Operatörler 12 Aralık itibarıyla GSM desteğinin kesileceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
16:16 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:57 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Samsung Galaxy Note 7, bataryasındaki kronik sorun nedeniyle fiyaskoyla sonuçlanmıştı.
Samsung Galaxy Note 7, bataryasındaki kronik sorun nedeniyle fiyaskoyla sonuçlanmıştı.

Samsung'un baş belası akıllı telefonu Galaxy Note 7, tüm engellemelere rağmen kullanılmaya devam ediyor. Dünya çapında hala kullandığı Note 7'yi iade etmeyen yüzbinlerce insan bulunuyor.



Samsung, bu kişilerin telefonları iadesi etmek için ne yaptıysa başarılı olamadı. Önce çok cazip bir değişim kampanyası yapıldı. Ülkemizde Galaxy Note 7'si olanlardan 3,599 TL karşılığında iade edilmesi istendi. Bu kampanya dünya çapında, ülkelerin para birimine göre uygulandı. Bir kısım telefonu iade edip para iadesi aldı fakat hala değiştirmeyenler için Samsung bir yazılımla bataryanın yüzde 60 ile sınırlandırılmasına karar verdi.



Gel gelelim bunun da bir yöntemi bulundu ve basit bir işlemle kullanıcılar telefonu tekrar yüzde 100 şarj etmeye başladı. Son çare olarak bazı ülkelerin GSM operatörleri, Note 7'ye hizmet vermeyeceğini açıkladı. İlk açıklama Avustralya'dan gelmişti. Bu ülkedeki operatörler bundan böyle Note 7 desteğini çekeceklerini açıkladı.



Avustralya'dan sonra şimdi de Kanada Note 7 desteğini bitiriyor. Slash Gear'da yer alan habere göre Kanada'daki GSM operatörleri, 12 Aralık itibarıyla Note 7'ye hizmet vermeyi kesiyor. Böylece Kanada'da Note 7 kullananların GSM ile ilişkileri kesilmiş olacak. Yani sadece Wi-Fi ile bağlanabilen tabletten farkı kalmayacak.



Bu uygulamanın geliştirilerek diğer ülkeler tarafından da uygulaması bekleniyor. Söz konusu Note 7'ye dair yakın zamanda bir patlama haberi gelmedi lakin herkes telefona her an patlayabilir korkusuyla bakıyor.



GSM desteğinin kesilmesiyle alakalı henüz Türkiye'deki Note 7 kullanıcıları için bir bilgi bulunmuyor.



#Samsung
#Galaxy Note 7
#GSM
7 yıl önce