|

Galaxy S7'nin bataryası tam bir hayal kırıklığı!

Kapasite arttı, yazılımsal iyileştirmeler yapıldı. Peki verimlilik neden düştü?

Yeni Şafak ve
00:24 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 22:25 - 10/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Samsung'un yeni amiral gemileri Galaxy S7 ile S7 Edge'e yönelik ilk batarya testi yayımlandı.



Modeller henüz bizim elimize geçmediğinden kendimiz test edemedik ancak kaynak sitemiz hem sağlam bir geçmişe hem de oldukça güvenilir verilere sahip bu konuda haliyle paylaşmakta fayda var.



Test edilen modelin

Snapdragon 820 yongasetli

versiyon olduğunun altını çizelim. Malum bunun bir de Exynos 8890'lısı var ki bize gelecek de o zaten. Test yöntemi genel geçer olduğundan zamandan etkilenmiyor. Tüm modeller için parlaklık seviyesi 200 nits seviyesine çeliliyor ve güç tüketimini tipik gerçek hayat kullanımını simüle edecek şekilde hazırlanan skript çalıştırılmaya başlıyor. En nihayetinde de 100-0 mesafesini ne kadar sürede tükettiği belirlenerek listeleniyor.



Sonuçlar şu şekilde:







Gördüğümüz gibi skor her iki model için de hiç parlak değil. Seleflerine kıyasla batarya kapasiteleri ciddi bir artışa tabi tutulmuş olmasına karşın sonuçlar daha düşük. Android 6 ile birlikte gelen Doze batarya tasarrufu özelliğine karşın böyle üstelik!



Örneğin 2,550mAh'lık pille gelen S6 3,000MaH kapasiteli halefinden 41 dakika daha çok dayanırken, S6 Edge ile S7 Edge arasında ise selefin neredeyse 1 saatlik üstünlüğü var. S6 Edge+ ile arasındaki farktan ise bahsetmeye dahi lüzum yok.







Testlere

(Galaxy S7) ve

(Galaxy S7 Edge) erişebilirsiniz.







#galaxy s7
#Samsung Galaxy S7 Edge
#samsung
#batarya
8 yıl önce