|

Galaxy S7’yi ikiye katladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un Galaxy S8 modelinin satış rakamları, önceki modelleri ikiye katlamayı başardı. Note 7 ile talihsiz bir yıl geçiren firma, Galaxy S8 atılımı ile kaybettiklerini yeni dönemde toplamayı hedefliyor.

Yeni Şafak
12:49 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 12:50 - 30/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Güney Koreli üreticinin Galaxy S8 modeli, S7 modelinden iki kat daha hızlı satıldı.
Güney Koreli üreticinin Galaxy S8 modeli, S7 modelinden iki kat daha hızlı satıldı.

Yeni amiral gemisi ile kullanıcılarının beğenisini toplayan Samsung, satış rekoru kırmaya devam ediyor. Özellikle çerçevesiz bir ekran tasarımına sahip Galaxy S8 ile ekran teknolojisine kazandırdığı boyutun firma faydasını görmeye başladı.

Bildiğiniz gibi Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un, Note 7 ile yaşadığı talihsiz olaylar ciddi marka ve mali kayıplara neden olmuştu. Söz konusu cihazı piyasan toplayan teknoloji devi, Galaxy S8’i işaret ederek tüm kullanıcılarına durumu telefi etme sözünü vermişti ve görülen o ki S8’in satış rakamlarına bakıldığında firmanın başarısı gözler önüne seriliyor.

Firma Galaxy S6’in çıkışından 75, Galaxy S7’nin çıkışından 74 gün sonra 10 milyon barajını aşmayı başarmıştı. Samsung meraklılarının yeni gözdesi Galaxy S8’in ise önceki modellere nazaran iki daha hızlı satıldığı ifade ediliyor. Güney Koreli üreticinin yeni cihazı ilk 2 günde 550 binden fazla satış gerçekleştirdi. Analistler ise Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus için bu yılsonuna kadar 50.4 milyonluk satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Samsung hedeflediği bu başarı ile birlikte 2016 yılında Note 7 ile aldığı yaraları da sarmayı hedefliyor. Beklenilenin üzerinde elde ettiği satış rakamlarıyla da söz konusu hedefine yakın zamanda ulaşacak gibi görünüyor.

#Note 7
#Galaxy S8
#Samsung
7 yıl önce