|

Galaxy S8 ile S7 karşı karşıya

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'i tanıtmasıyla gözler S7 ile S8 karşılaştırmasına çevrildi. Galaxy S8, selefine göre birçok özelliğiyle ön plana çıkmayı başarıyor. İşte S8 ile S7 arasındaki o karşılaştırma...

Yeni Şafak
14:05 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Galaxy S8, Türkiye'de 4.399 TL satış fiyatına sahip.
Galaxy S8, Türkiye'de 4.399 TL satış fiyatına sahip.

Geçtiğimiz gün tanıtılan Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8, pek çok özelliğiyle ilgi odağı olmayı başardı. S8 hem teknik özellikleriyle, hem tasarımıyla hem de getirdiği yeni teknolojilerle gelmiş geçmiş en iyi Android telefon olmayı başarıyor.



Bildiğimiz üzere yeni ürünler genellikle selefiyle kıyaslanıyor. Burada söz konusu telefon da Samsung'un yeni amiral gemisi olunca, haliyle S7 ile kıyaslamak gerekiyor.






Gördüğümüz üzere S8'in S7'den tek farkı sadece tasarım değil. Teknik anlamda da Galaxy S serisinin bir hayli yeniliğe kavuştuğunu görüyoruz.



Bağlantıda LTE'nin Cat 9'dan Cat 16'ya artırıldığını görüyoruz. Yani telefonun indirme kapasitesi 450 Mbps'den 1 Gbps'e yükselmiş. Telefonun kasasında ise 6.5 mm'lik bir uzama söz konusu.



Ekrana göz attığımızda ise 5.1-inç'ten 5.8-inç ekran boyutuna ulaştığını görüyoruz. Ekran/çerçeve oranının yüzde 12 artması sayesinde, ekran boyutundaki bu yükseliş gayet makul karşılanıyor.



10nm teknolojide üretilen Exynos 8895 işlemcisi ise S7 ile S8 arasındaki en büyük farklardan biri. Bu işlemci hem daha yüksek performans sağlıyor hem de daha az şarj tüketimi yapıyor.



Galaxy S8 ile ilgili detaylara aşağıdaki haberlerimizden ulaşabilirsiniz.





Samsung Galaxy S8 resmen tanıtıldı


#Samsung
#Galaxy S8
#Galaxy S7
7 yıl önce