|

Galaxy S8 parçalarına ayrıldı

Piyasaya yeni çıkan akıllı telefonları parçalarına ayırarak onarım zorluğunu test eden iFixit ekibinin yeni konuğu Samsung Galaxy S8 oldu. Kavisli ekrana ve yüksek ekran/gövde oranına sahip telefonun onarım işleminin bir hayli zor olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:16 - 19/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Ünlü iFixit ekibi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'i parçalarına ayırdı.
Ünlü iFixit ekibi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'i parçalarına ayırdı.

Güney Koreli teknoloji lideri Samsung'un geçtiğimiz ay tanıttığı yeni amiral gemisi Galaxy S8 büyük ilgi görmüştü. Galaxy S8, yüzde 83'ün üzerinde ekran/çerçeve oranıyla tasarım açısından birçok kişinin beğenisini kazandı.

Galaxy S8, sadece tasarım yönüyle değil, teknik özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Bildiğimiz üzere telefonun ABD sürümünde Snapdragon 835, Avrupa sürümünde ise Exynos 8895 yonga seti kullanıldı. Bu işlemciler, en yakın rakibi olan ve iPhone 7'de kullanılan A10 işlemciyi performans anlamında neredeyse ezip geçiyor.


Birçok yönüyle yılın akıllı telefonu olmaya aday olan Galaxy S8, bu kez parçalarına ayrıldı. iFixit isimli bir ekip, telefonu parçalarına ayırarak tamir edilebilirliğini inceledi.


Ekibin yaptığın incelemeye göre güçlü yapıştırıcılarla sabitlenen cam çerçeveyi gövdeden ayırmak bir hayli zor. Diğer bileşenlerden bağımsız olarak değiştirilebilen bataryanın da çıkarılması hiç kolay değil. iFixit, bireysel olarak ekrana zarar vermeden batarya değiştirme işleminin neredeyse imkansız olduğunu ifade ediyor.


İşin bu kadar zorlaşmasının sebebi elbette artan ekran/çerçeve oranı. Telefonun ön yüzü neredeyse bütünüyle ekranla kaplı olduğu için tamir işlemi bir hayli zor yapılıyor. Bu nedenle ekip Galaxy S8'in onarılabilirlik oranını 10 üzerinden 4 olarak puanlıyor.

#Samsung
#Galaxy S8
7 yıl önce