|

Galaxy S8’de yaşanan reklam bildirimleri kullanıcıyı çılgına çevirdi

2017 yılına damgasını vuran Samsung Galaxy S8 ve S8+ cihazında yaşanan reklam bildirimi sorunu, kullanıcıları çıldırtacak konuma getirdi. Bugüne kadar ufak tefek sorunlar yaşayan kullanıcılar, söz konusu bildirim sorunundan sonra deliye döndü.

Yeni Şafak ve
13:57 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:14 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Samsung Galaxy S8 ve S8+ kullanıcılarını sürekli gelen reklam bildirimleri çıldırttı.
Samsung Galaxy S8 ve S8+ kullanıcılarını sürekli gelen reklam bildirimleri çıldırttı.

2017 yılına damga vuran Samsung Galaxy S8 ve S8+, ekran kasa oranı ve donanım özellikleri ile kullanıcılarını mest etmeyi başardı. Birçok Samsung sever tarafından kullanılan cihaz ufak tefek sorunlar haricinde kullanıcılarını bugüne kadar pek üzmedi. Lakin cihazda baş gösteren bir bildirim sorunu Galaxy S8 kullanıcılarını çıldırtmaya yetti.

ABD'de yaşayan bir Galaxy S8 kullanıcısı, 'Oyun Optimizasyon Servisi' uygulaması tarafından "%100 Ücretsiz Oyun İndir" başlıklı dürelikli reklam bildirimi aldığını belirtti. Bu reklamın sürekli kullanıcıyı bildirim olarak rahatsız etmesi sonunda kullanıcı "Ben reklam görmek için bu telefona 1000 dolar ödemedim" şeklinde isyanına neden oldu ve Reddit üzerinden bu şikayetini dile getirdi. Akabinde aynı sorunu yaşayan diğer kullanıcılar da tepkilerini dile getirmekte pek geç kalmadı.

Yapılan şikayetlere bakıldığında dile getirilen sorunun ABD’de yaşayan kullanıcılarda olduğu gözlemlendi. Galaxy S8 kullanıcılarını rahatsız eden bildirim sorununun muhtemelen ülke bazlı reklamlardan kaynakladığı belirtilmekte. Lakin bu sorunun bizim ülkemizde de olmayacağını söylemek mümkün görünmüyor. Zira ABD’de "%100 Ücretsiz Oyun İndir" şeklide gelen reklam ülkemizde de Türk kullanıcıları ilgilendirecek reklamlar şeklinde gelmesi muhtemel görünüyor.


Dünyanın her yerinde görülmesi muhtemel olan bu bildirimler ile kullanıcılar karşılaşmak istemiyorsa sorunun çözümünün de mevcut olduğu belirtelim. Bunun için Game Launcher/ Ayarlar/ Pazarlama bilgileri seçeneğini kapatmanız yeterli oluyor.

#Samsung
#Game Launcher
#S8
#Reklam bildirimi
7 yıl önce