|

Gmail XP desteğini sonlandırıyor

Dünyanın en popüler mail servislerinden biri olan Gmail Windows XP ve Windows Vista da Chrome kullanan kullanıcılar için desteğini kesiyor. Bundan böyle Windows XP ve Windows Vista kullanıcıları Gmail kullanamayacak.

Yeni Şafak
13:56 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:57 - 6/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Google 11 Nisan tarihi itibariyle Windowx XP ve Windowx Vista işletim sistemlerinde Gmail kullanılamayacağını açıkladı.
Google 11 Nisan tarihi itibariyle Windowx XP ve Windowx Vista işletim sistemlerinde Gmail kullanılamayacağını açıkladı.

Windows'un en popüler işletim sistemi olan Windows XP'ye verdiği destek günden güne sona ererken, daha önce Chrome güncellemesini XP kullanıcılarına dağıtmama kararı alan Google'da yeni bir karar alarak XP'ye karşı tavrını net olarak belli etmiş oldu.



Google, Windows XP ile birlikte Windows Vista kullanıcılarına 11 Nisan 2017 tarihi itibariyle destek vermeyeceğini, Chrome üzerinden Gmail servislerinin kullanılamayacağını açıkladı. Söz konusu karar güvenlik otoriteleri tarafından olumlu bulundu. Fakat hali hazırda ciddi oranda Windows XP kullanıcısı bulunduğunu belirtelim.



Yapılan açıklamada, Chrome 53 ve daha eski sürüm Chrome kullanan kullanıcıların, Gmail'e erişmeye çalıştıklarında, uyarı mesajı alacakları belirtildi. Aralık ayına kadar Chrome güncellemesi yapmayan kullanıcılar, bu tarihten itibaren Gmail'e erişmelerine izin verilmeyecek.









#Google
#Gmail
#Windows XP
7 yıl önce