|

Google, Apple’ı yanlışlıkla 2 dakikalığına satın aldı!

Dünyanın en değerli iki şirketi Apple ve Google hakkında 2 dakikalık bir yanlışlık, küçük çaplı bir krize neden oldu. ABD'deki Dow Jones borsasında Google'ın, Apple'ı 9 milyar dolar karşılığında satın aldığı duyuruldu. Bu yanlış duyurunun ardından Apple'ın hisseleri düşüşe geçti.

Yeni Şafak
10:54 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:56 - 11/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Apple'ın güncel piyasa değeri 805 milyar dolarken, Google'ın değeri ise 678 milyar dolar.
Apple'ın güncel piyasa değeri 805 milyar dolarken, Google'ın değeri ise 678 milyar dolar.

‘Dünyanın en değerli iki şirketi hangisi?’ sorusuna birçok kişinin vereceği cevap muhtemelen Apple ve Google olacaktır. ABD’li iki teknoloji devi, sadece teknoloji sektöründe değil, dünya çapında en değerli iki şirket konumunda bulunuyor. Bu da haliyle aralarında muazzam bir rekabete neden oluyor.

Yahoo Finance’ın son verilerine göre Apple’ın güncel pazar değeri 805 milyar dolar, Google’ın ise 678 milyar dolar. Yani mevcut şartlarda iki şirketin birbirini satın alması neredeyse imkansız gibi görülüyor. Fakat ABD’nin Dow Jones borsasında dün yaşanan dalgalanma küçük bir yanlışlığa neden oldu ve Google, Apple’ı 9 milyar dolar gibi komik bir rakama satın aldı.



Bu tarihi yanlışlık sadece 2 dakika sürdü ve kısa süre içinde Dow Jones borsa akışından silindi. Gelgelelim bu 2 dakikalık yanlışlık bile Apple’ın hisse senedi fiyatının gerilemesine neden oldu. Bu kısa süreli yanlışlık sonrasında Apple’ın 158 dolar olan hisse senedi 156 dolara geriledi. Sorun çözüldükten sonra ise Dow Jones tarafından bir özür metni yayınlandı.

#Apple
#Google
#Dow Jones
7 yıl önce