|

Google ARA: Yok böyle bir telefon!

Teknoloji devi Google, ilk modüler akıllı telefonu ARA'yı görücüye çıkardı.

Yeni Şafak ve
15:16 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:12 - 22/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Güney Koreli teknoloji üreticisi LG'nin yeni amiral gemisi G5 için modüler telefon furyasının öncüsü diyebiliriz. Zira söz konusu telefonun alt kısmını istediğimiz zaman çıkararak farklı ekipmanlar (CAM Plus, Hi-Fi Plus) ekleyebiliyoruz. Bu da telefonu modüler, yani çeşitli parçalardan oluşan bir yapıya büründürüyor.





Hali hazırda Huawei, LG ve HTC partnerliği ile Nexus adı altında akıllı telefon üreten Google da yepyeni bir modüler telefon üretmenin hazırlığı

. Fakat Google'ın düşüncesi, LG'nin çok daha ötesinde. Kaliforniya merkezli şirket, Project ARA adı altında %100 modüler bir akıllı telefon üretmeyi hedefliyor.





Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Google I/O 2016 konferansında tanıtılan Project ARA, teknoloji severlere bambaşka bir akıllı telefon deneyimi vaat ediyor. Söz konusu akıllı telefonun arka kısmı, değiştirilebilir 6 modülden oluşuyor. Örneğin müzik dinlemek istediğinizde hoparlör; çekim yapmak istediğinizde kamera; daha uzun pil ömrü istediğinizde ekstra batarya modülü ekleyebiliyorsunuz.



Teknik özellikleri henüz açıklanmayan Google Project ARA'nın diğer detaylarına

ulaşabilirsiniz. Önümüzdeki sene satışa sunulması planlanan telefon, nihai kullanıcılara gelmeden önce bu yıl sonbaharda geliştiriciler için satışa çıkacak. Yeni Şafak ekibi olarak biz de bu modüler telefonun nasıl olacağını dört gözle bekliyoruz.







#google ara
#project ara
#modüler telefon
8 yıl önce