|

Google bu kez fena yakalandı

Google'ın haritalar uygulaması için cadde ve sokak görüntülemesi yapan aracının hız sınırını ihlal ettiği ortaya çıktı. Olayın ilginç boyutu ise Google'ın kendi kendini ele vermesi oldu...

Yeni Şafak
16:39 - 3/12/2016 السبت
Yeni Şafak
Google hız sınırını ihlal ettiği haritalar uygulamasında ortaya çıktı.
Google hız sınırını ihlal ettiği haritalar uygulamasında ortaya çıktı.

Google'ın haritalar uygulaması altında yolları görüntüleyen Street View uygulamasını kullandığını biliyoruz. Google bu doğrultuda Türkiye dahil dünyanın birçok büyükşehrinde cadde ve sokakları görüntülüyor ve yayınlıyor. İsteyen kişiler bu görüntüleri Google haritalar uygulamasından görüntüleyebiliyor.



Tabii bu görüntüler bir araç vasıtasıyla çekiliyor. Kaparak resminde de gördüğünüz üzere Google logosuyla kaplanan araçlar cadde cadde, sokak sokak gezerek bu görüntüleri elde ediyor.



Fakat İngiltere'de Google'ın aracının başına oldukça ilginç bir olay geldi. Kempsey isimli küçük bir yerleşim yerinde çekim yapan aracın hız sınırını ihlal ettiği görüntülendi; üstelik Google haritalar uygulaması üzerinden…





Gördüğümüz üzere Google'ın aracı hız sınırı olan 30 mili (48 kilometre) aşmış ve tabela tarafından uyarılmış. İşin ilginç boyutu ise Google'ın kendi kendini ele vermiş olması. Bölgede yaşayan bir kişi caddeleri görüntülerken Google'ın aracının hız sınırını ihlal ettiğini gördü ve olay kısa sürede büyük ses getirdi.



Şimdilerde ise Google'ın görüntüleme aracına trafik cezası verilip verilmeyeceği tartışılıyor.





#Google
#Street View
#Haritalar
#Hız Sınırı
٪d سنوات قبل