|

Google fotoğraflarıyla İstanbul’un 32 yıllık değişimi

Dünyanın en önemli metropol şehirlerinden biri olan İstanbul’un yaşadığı değişimi Google, 32 yıl boyunca uydudan çekilen görüntülerle ortaya çıkartıyor.

Yeni Şafak
11:35 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 11:39 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Teknoloji devi

, yeni sunduğu

TimeLapse

video özelliği ile dünyanın son 32 yıldaki değişimini uydudan elde edilen 5 milyar yüksek çözünürlüğe sahip fotoğrafların yardımıyla gözler önüne seriyor. Kullanıcılar 1984 yılından bu yana dünyanın geçirdiği değişikliği görüntüleyebiliyor. Merak edilen şehirlerden bir tanesi de İstanbul.



TimeLapse özelliği Google Earth için yeni güncelleme ile duyuruldu. Bu güncelleme ile İstanbul'un son 32 yıllık değişimi uydu fotoğrafları ile net bir şekilde görüntülenebiliyor. Aşağıdaki videodan İstanbul'un bu değişimini inceleyebilirsiniz:




Bu değişimde tabii ki nüfus oranının artması, şehirleşme gibi nedenlerin etkisi büyük. Dünyanın geri kalanı hakkında bilgi almak için

inceleyebilirsiniz. Google TimeLapse sayfasında her bir yıla bir görsel olmak üzere sırasıyla gösterilen 33 görsellik bir görüntü oluşturuluyor. Ayrıca yakınlaşma (zoom), uzaklaşma, haritayı hareket ettirme vs gibi standart

Google Earth

fonksiyonlarını da kullanabiliyorsunuz.










#TimeLapse
#Google
#Google Earth
#İstanbul
#Geçmişte İstanbul
7 yıl önce