|

Google Haritalar'a çoklu rota özelliği geliyor

Google'ın dünyaca ünlü harita uygulaması Google Maps'in mobil uygulamalarında artık çoklu rota özelliği kullanılabiliyor. Şimdilik sadece Android sürümde geçerli olan desteğin yakın zamanda iOS için de gelmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
15:32 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:32 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Google Haritalar'ın Android sürümü için çoklu rota desteği geldi.
Google Haritalar'ın Android sürümü için çoklu rota desteği geldi.

Google Haritalar'a artık çok rota özelliği geliyor. Böylelikle artık gitmek istemediğimiz adresleri tek tek işaretlemek zorunda kalmayacağız. Örneğin gezi amaçlı İstanbul'a geldiniz ve aklınızda gezmek istediğiniz 3-4 farklı nokta var. Sırasıyla Dolmabahçe Sarayı'nı, Topkapı Sarayı'nı, Ayasofya'yı ve Kapalıçarşı'yı işaretliyorsunuz ve Google size en uygun rotayı çıkartıyor. Böylece tek seferde rotanız hazır oluyor.



Bildiğimiz üzere bu özellik hali hazırda Google Haritalar'ın bilgisayar sürümü için bulunuyor fakat mobil uygulamalar için bulunmuyordu. İşte bundan böyle akıllı telefon ve tabletlerinize yüklediğiniz Google Haritalar uygulamasından da bu hizmete

.





Yukarıdaki ekran görüntüsünde de gördüğümüz üzere yeni rota eklemek için 'artı' tuşuna basmanız yeterli olacak. Böylece başlangıç ve bitiş noktasını belirleyebilecek, ayrıca rotanıza ara duraklar ekleyebileceksiniz.



Bu destek öncelikle Android kullanıcıları için geliyor. Android işletim sitemine sahip cihaz kullanan ve Google Haritalar'ın son sürümünü yükleyen kullanıcılar, çoklu rota özelliğini kullanabilir. Söz konusu özelliğin iOS için ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.



#Google Maps
#Google Haritalar
#Çoklu rota desteği
8 yıl önce