|

Google Haritalar'da çoklu rota özelliği

Google'ın dünyaca ünlü harita uygulaması Google Maps'in mobil uygulamalarında artık çoklu rota özelliği kullanılabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda Android işletim sistemli cihazlara getirilen bu yenilik, artık iOS'ta da var.

Yeni Şafak
12:55 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:55 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
iOS işletim sistemli cihazlar için Google Haritalar'da çoklu rota özelliği geldi.
iOS işletim sistemli cihazlar için Google Haritalar'da çoklu rota özelliği geldi.

Günlük hayatta akıllı telefonlarımızda en çok kullandığımız özellikler arasında navigasyon yer alıyor. Neredeyse hiç kimse artık adres sormuyor, bunun yerine gitmek istediği konumu akıllı telefonuna işaretliyor. Böylece herkes gönül rahatlığıyla istediği yere gidebiliyor.



Tabii birden fazla konuma gitmek istediğimizde işin rengi değişiyor, her seferinde tek tek konum girmemiz gerekiyordu. İşte Google tam da buradaki eksikliği fark etti ve çoklu rota özelliğini geliştirdi. Bildiğimiz üzere bu hizmet, bilgisayar ve Android cihazlar için zaten geliştirilmişti. Fakat iPhone kullanıcıları için böyle bir imkan bulunmuyordu. İşte son güncellemeyle birlikte iOS'ta bulunan Google Haritalar için de çoklu rota özelliği eklendi.





Bu özelliğin nasıl çalıştığını yeniden hatırlayalım. Artık gitmek istemediğimiz adresleri tek tek işaretlemek zorunda kalmayacağız. Örneğin gezi amaçlı İstanbul'a geldiniz ve aklınızda gezmek istediğiniz 3-4 farklı nokta var. Sırasıyla Dolmabahçe Sarayı'nı, Topkapı Sarayı'nı, Ayasofya'yı ve Kapalıçarşı'yı işaretliyorsunuz ve Google size en uygun rotayı çıkartıyor. Böylece tek seferde rotanız hazır oluyor.





#Google Haritalar
#Google Maps
#iOS
#Android
#Çoklu Rota
8 yıl önce