|

Google interneti hızlandırıyor

Google, AMP Projesi'nde son virajı da aldı.

Yeni Şafak ve
21:32 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Google, mobil gezintilerimizde sayfaların yüklenme hızını belirgin biçimde arttıracak olan AMP Projesi'nde (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) son virajı da aldı.



Arama motoru devi, konuya ilişkin

, önümüzdeki yılın başı itibarı ile yeniliği hayata geçireceklerini duyurdu.



Aralarında Twitter, Pinterest, WordPress, LinkedIn, Outbrain ve AOL gibi önemli yayıncıların ve sektör devlerinin de bulunduğu otuzu aşkın iş ortağı ile yola koyulacak olan Google; mevcut HTML teknolojisi üzerinde yapacağı geliştirmelerle iş ortaklarının çok daha hızlı biçimde yüklenen siteler hazırlayabilmelerine olanak sağlayacak. Burada altını çizmemiz gereken nokta ise hazırlanacak uygulamaların temelde sadece yazılı içeriğe bağlı olacak olmamaları. Yani diğer bir deyişle videolar, animasyonlar vb. gibi belirli bir bant genişliği gerektiren içerikler de yer alacak.



Farklı platform ve cihazların aynı kodla çalışacak oluşu neticesinde içeriğin de her yerde anında görüntülenebileceğinin altını çizen Google'ın konuya ilişkin hem içeriksel hem de reklam bazında gerçekleştireceği veri kesintisinin ne seviyede olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.






#google
#internet
#project amp
8 yıl önce