|

Google Pixel sınıfı geçti

Google'ın ilk akıllı telefonu Pixel dayanıklılık testine tabi tutuldu. Üretimi HTC tarafından yapılan Google Pixel'in ekranının ve kasasının bir hayli dayanıklı olduğu dikkat çekiyor. Diğer taraftan suya ve toza karşı dayanıklı üretilen Pixel, bu alanda da bir hayli başarılı.

Yeni Şafak
11:07 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:19 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Geride bıraktığımız haftalarda tanıtılan Google'ın ilk akıllı telefonu Pixel, tasarımı ve teknik özellikleriyle bir hayli yankı uyandırmıştı. Android 7.0 Nougat işletim sistemi, Snapdragon 821 yonga seti ve Google Asistan gibi birçok dikkat çeken özelliğe sahip olan Google Pixel, dayanıklılık testine tabi tutuldu.



Akıllı telefonlara uyguladığı dayanıklılık testleriyle tanınan YouTube kanalı JerryRigEverything'in son konuğu Google Pixel oldu. Üretimi HTC tarafından Google Pixel şaşırtıcı bir şekilde dayanıklı çıktı.



İşte o test:




Çizilme testine baktığımızda, ilk 5 kademede Google Pixel'in ekranında herhangi bir deformasyon göremiyoruz. 6. kademede çizilmeye başlıyor ve 7'den sonra iyice çiziliyor. Bildiğimiz üzere Gorilla Glass 5 ile korunan Samsung Galaxy Note 7, henüz 3. kademede çizilmeye başlamıştı.



Google Pixel satın almayı düşünenleri en memnun eden kısmı ise muhtemelen arka paneldeki cam kaplama olacak. Zira kolay çizileceği tahmin edilen bu bölümde, maket bıçağıyla zorlanmasına rağmen sadece ufak çizikler oluşuyor. Alüminyum kasa ise tabii ki kolay bir şekilde çizilebiliyor.



Google Pixel çakmakla yakma testine 11 saniye dayanabiliyor. Bu süreden sonra ekran kararıyor fakat ateş söndükten sonra görüntü yerine geliyor. Ufak da olsa beyaz leke kalıyor. Samsung'larda ise görüntü tamamen eski haline dönüyordu.



Son olarak telefonun kasasının bir hayli dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Google Pixel, bükme testinde bir hayli tatmin edici performans sergiliyor.





Bildiğimiz üzere lansmanda Google Pixel'in suya ve toza karşı dayanıklı olduğu belirtilmişti. Bir başka YouTube kanalı ise Pixel'in suya dayanıklılığını test etti. 30 dakika suda bekletilen, yağmur suyuna maruz bırakılan ve yine çeşitli şekilde ıslatılan telefonda herhangi bir sorun yaşanmıyor.





Google Pixel ile iPhone 7 karşı karşıya İşte Google'ın ilk akıllı telefonu Pixel



#Google Pixel
#Dayanıklılık Testi
7 yıl önce