|

Google servet önerdi, Snapchat reddetti

Facebook'un yıllar önce satın almak için 1 milyar doları gözden çıkardığı Snapchat'e Google'ın da teklifte bulunduğu ortaya çıktı. Google'ın Snapchat için teklif ettiği rakam ise dudakları uçuklatacak cinsten.

Yeni Şafak
16:22 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 16:23 - 4/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Facebook, Snapchat için 1 milyar dolar önermişti.
Facebook, Snapchat için 1 milyar dolar önermişti.

Geçtiğimiz yıllarda Facebook’un, Snapchat’i satın almak için 1 milyar dolar teklif ettiği ve Snapchat’in kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel’in bu teklifi reddettiği biliniyor. Sonrasında Facebook, Snapchat’in özelliklerini taklit ederek sindirme yöntemine gitse de, uygulama hala aktif bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Snapchat’i satın almak için teklif yapan şirketin sadece Facebook olmadığı ortaya çıktı. ABD’li teknoloji ve yazılım lideri Google’ın, mart ayında halka açılan Snapchat’i satın almak tam 30 milyar doları gözden çıkardığı ifade ediliyor. Fakat Spiegel’in bu teklifi de kabul etmediği açıklandı.


Hemen her söyleminde Snapchat’i satmayacağını açıklayan Evan Spiegel’in 30 milyar dolarlık teklifi reddetmesi de oldukça şaşkınlığa neden oldu. Söz konusu teklifle alakalı Google ve Snap Inc. şirketlerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gelgelelim bu iddia bile Snapchat’in borsadaki değerini artırmasını sağladı. Şirketin değeri yüzde 2.3 oranında değer kazandı.

#Snapchat
#Google
#Facebook
7 yıl önce