|

Google yöneticisi Felix'in rekorunu kırdı!

İki yıl önce Avusturyalı Felix Baumgartner'ın uzaydan atlama rekoru kırıldı. Google yöneticilerinden Alan Eustace, 40 kilometre yükseklikten dünyaya atlayarak, en hızlı ve dikey düşüşü kaydetmiş oldu. Eustace'nin, 3 yıldan bu yana gizli bir şekilde çalıştığı kaydedildi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:32 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Google yöneticisi Felix'in rekorunu kırdı!
Google yöneticisi Felix'in rekorunu kırdı!

2012'de Avusturyalı paraşütçü ve yüksek atlamacı Felix' Baumgartner, 37 kilometre yüksekten atlayarak rekor kırdı.

Bugün ise, 57 yaşındaki Google üst düzey yöneticilerinden Alan Eustace 41 kilometre yüksekten dünyaya atlayarak, Felix'in rekorunu geçti. Alan Eustace'in atlayışı, en hızlı ve dikey düşüş olarak kaydedildi. Eustace, cuma günü gerçekleştirilen atlayışında helyum dolu bir balonla yükselerek Dünya'ya stratosferden atladı. Saatte 1322 kilometre hıza eriştiği düşüş 15 dakika süren Eustace, giydiği özel uzay giysisi sayesinde sorun yaşamadan yere ulaşmayı başardı.

3 yıl boyu gizli çalıştı

Rekoru kırmasının ardından New York Times'a konuşan Eustace 3 yıl boyu gizli bir şekilde çalıştığını kaydetti. 2011'de atlayış fikrini aklına koymasının ardından Biosphere 2 adlı bir uzay projesiyle bağlantı kurduğunu ve Baumgartner'den daha kolay bir atlayış yapmayı hedeflediğini ifade etti.

Google'ın destek teklifini reddetti

2002'den bu yana Google'da çalışan deneyimli paraşütçü Eustace'a Google'dan destek teklifi geldiği ifade edilirken, Eustace'ın bunu kabul etmediği ifade edildi.

9 yıl önce