|

Google’ın iş başvuru uygulaması ‘Hire’ duyuruldu

Ünlü arama motoru Google, yeni projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. ABD merkezli şirket, iş dünyası için hazırladığı yeni uygulaması “Google Hire” duyuruldu. Google Hire ile birlikte kullanıcılar iş başvurusunda bulunabilecek.

Yeni Şafak
12:19 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:51 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Google Hire, kurumsal şirketlerin açık pozisyonlarına başvurmak için kullanılacak.
Google Hire, kurumsal şirketlerin açık pozisyonlarına başvurmak için kullanılacak.

Ayda 2 trilyon arama yapılan ve en çok kullanılan arama motoru olan Google, piyasaya yeni uygulamalar sürmeye devam ediyor. Her geçen gün popülaritesini arttıran Google Duo, önümüzdeki günlerde yenilenecek olan Google Earth ve kurumsal videolu görüşme uygulaması Google Meet ile birlikte gündemde kalmayı başaran şirket, şimdi de iş dünyasına yönelik tasarladığı Google Hire uygulamasını duyurdu.

Kullanıcı sayısı 500 milyona dayanan iş hayatına dair en popüler uygulama olan LinkedIn benzeri bir uygulama olan Hire, LinkedIn’in pazardaki hakimiyetinden pay almaya çalışacak.

İş arayan şirketlerin açık pozisyonlarına başvurmak, sektördeki kişilerle bağlantı kurmak ve iletişime geçmek için kullanılacak olan Google Hire, Google’ın mail uygulaması Gmail ile bağlantısı nedeniyle kullanımı daha kolay bir arayüze sahip olacak.


2015 yılında kurulan ve kısa sürede piyasada söz sahibi olan kurumsal uygulama geliştirme ekibi Bebop tarafından geliştirilen uygulama, LinkedIn ile beraber Greenhouse ve Indead gibi uygulamalara rakip olacak.

İlk olarak Medisas, DramaFever ve Poynt gibi şirketler tarafından açık pozisyon başvurularını kabul etmek için kullanılacak olan uygulamanın kısa süre içerisinde kullanıcı sayısını arttırarak sektörde söz sahibi olması bekleniyor.




#Google Hire
#LinkedIn
#Indead
7 yıl önce