|

Google’ın sürücüsüz otomobili yine kaza yaptı

Google’ın sicili ‘bir hayli kabarık’ olan sürücüsüz aracı yine kaza yaptı. Yapılan testler sırasında kırmızı ışıkta geçen van tipi ticari bir araç, sürücüsüz otomobile çarptı.

Yeni Şafak
12:19 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:13 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Google’nin sürücüsüz aracı daha önce birçok kazaya karışmıştı
Google’nin sürücüsüz aracı daha önce birçok kazaya karışmıştı

Google sürücüsüz araç testlerine devam ederken, insanların kullandığı araçlar trafikte sürücüsüz otomobillerden daha büyük tehdit içermeye devam ediyor. Google'nin genel merkezinin yer aldığı Mountain View'de kırmızı ışıkta durmayan van tipi bir araç, sürücüsüz

Kaza sonucu sürücüsüz aracın sağ tarafında ciddi hasar meydana gelirken, araç içerisinde yer alan Google gözlemcileri ile kazaya neden olan ticari aracın sürücüsü yara almadan kurtuldu. Yaşanan kazanın Google'nin sürücüsüz araç konusunda yaşadığı en büyük kaza olduğu söyleniyor.





Google açıklama yaparak hatalarının olmadığı duyurdu


Google sürücüsüz otomobilinin karıştığı kaza hakkında 'suçları olmadığını' duyururken, kaza hakkında detaylara ay sonunda yayınlanacak olan raporlarda yer verilmesi bekleniyor. Fakat kaza sonrası yapılan ilk açıklamada sürücüsüz otomobilin yeşil ışık yandıktan sonra 6 saniye beklediği fakat kırmızı ışıkta beklemesi gereken aracın kendilerine çarptığı bilgisi verildi. Söz konusu haberde Amerika'da yaşanan kazaların yüzde 94'ünün kırmızı ışık ihlali nedeniyle yaşandığı ve bunun insan hatası olduğu vurgusunun olması dikkat çekti.



Kaza sonrası yapılan yorumlarda insanların kullandığı otomobil ile sürücüsüz otomobillerin yollarda aynı anda ilerlemesinin sürücüsüz otomobillere geçiş sürecinde yaşanacak önemli bir problem olduğu vurgulandı.


#google
#google sürücüsüz araç
#google sürücüsüz otomobil
#kaza
8 yıl önce