|

Güneş tutulmasına 'Erdoğan' damga vurdu

Dünyada dün akşamın gündemi 'güneş tutulması' oldu... Sadece Kuzey Amerika'da gözlenebilen doğa olayını ekran başından milyonlar takip etti. NASA'nın yayınına Türk vatandaşların yazdığı yorumlar ise dikkatleri çekti.

Yeni Şafak
09:56 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 10:47 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Dünyanın takip ettiği güneş tutulmasına ait canlı yayında görülen 'Erdoğan' ifadeleri dikkati çekti.
Dünyanın takip ettiği güneş tutulmasına ait canlı yayında görülen 'Erdoğan' ifadeleri dikkati çekti.

Dünyada sadece Kuzey Amerika’da izlenebilen Güneş tutulmasını görebilmek için milyonlarca Amerikalı, dün Oregon’dan Güney Carolina’ya kadar inen eyaletlere hücum etti. Yaklaşık 200 milyon kişinin izlediği Güneş tutulması, bugüne dek en fazla kişinin izlediği ve fotoğrafladığı tutulma olarak tarihe geçti.

ABD'de 1918'den bu yana gerçekleşen ilk tam güneş tutulması, birçok eyalette milyonlarca kişi tarafından şenlik havasında izlendi.


Birçok kuruluş binaların terasında güneş tutulmasını izlemek için etkinlik düzenlerken, milyonlarca Amerikalı parklarda ve meydanlarda toplanarak, teleskoplarla, kameralarla ve tek kullanımlık koruyucu gözlüklerle tutulmayı şenlik havasında izledi.

Türk izleyiciler yorum yağdırdı

NASA, "tarihin en büyük Güneş tutulmasına" tanıklık etmek isteyenler için bu doğa olayını YouTube ve Periskop sayfalarından canlı olarak yayınladı. İzleyiciler, binlerce yorum girişi yaptı. Türk vatandaşların 'Recep Tayyip Erdoğan' yorumları ise dikkati çekti. Çok sayıda izleyicinin de Türk bayraklı iconlarla sayfadaki yorum akışını hızlandırdığı görüldü.




#Recep Tayyip Erdoğan
#NASA
7 yıl önce