|

Hackerlar otelin kapılarını kilitledi

Son zamanlarda fidye virüsü ile güvenlik sistemlerine zarar veren hackerlar, saldırı mecralarını oldukça genişletti. Avusturya'da Romantik Seehotel Jäegerwirt otelin sistemini kilitleyen hackerlar, otel müşterilerini odalarında kilitli bıraktı.

Yeni Şafak
11:12 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:13 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Gelişen teknoloji tüm yaşam ve kullanım alanlarını internet ile buluşturmayı hedefliyor. Bu teknoloji beraberinde tabi ki hayatımıza büyük kolaylıklar getiriyor. Lakin bu teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte hackerların saldırı mecraları da genişliyor ve söz konusu durum gittikçe daha tehlikeli hale gelmeye devam ediyor.



Bu durumu kanıtlayacak bir olay geçtiğimiz günlerde Avusturya'da yaşandı. 4 yıldızlık lüks Romantik Seehotel Jäegerwirt otelin sistemi hackerlaca hacklendi. Bilgi işlemdeki bir bilgisayara fidye virüsü bulaştıran hackerlar, otelin tüm sistemini şifreledi. Söz konusu saldırının en kötü yanı ise otelde kullanılan elektronik kapı sistemleri oldu. Tüm sistemi ele geçiren hackerlar, odaların kapılarını kitleyerek otel müşterilerinin odalarında kilitli kalmalarına neden oldu.




Şifrelenen her bir bilgisayar ve sistem başına 1.500 Euro talep eden hackerlar, istediklerini çok vakit geçmeden almayı başardı. otel yetkilileri sistemi eski haline getirebilmek için gereki parayı ödedi. Hackerlar hesaba paranın geçmesi ile birlikte sistemi açacak şifreyi otel yetkilileri ile paylaştı. böyle otelin sistemi eski haline döndü.



Bu durum üzerine alt yapıları üzerinde çalışma kararı alan otel yetkilileri, odalarda bulunan elektronik kapı sistemini, otelin güvenlik sistemleri ile çalışanların bilgisayarlarını tamamen ayırma kararı verdi.





#Hacker
#Fidye virüsü
#Romantik Seehotel Jägerwirt
#Otel
7 yıl önce