|

Home butonu hareket ediyor

Her gün başka bir sorunla gündeme gelen Samsung Galaxy S8’de, yine enteresan bir durum gözlemlendi. Telefonun Home butonunda yapılan inceleme sonucunda butonun hareket ettiği fark edildi. Kullanıcılarını oldukça tedirgin edem bu duruma ise, Samsung kanadından açıklama geldi.

Yeni Şafak ve
11:16 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:17 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'in home butonunun hareket ettiği fark edildi.
Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'in home butonunun hareket ettiği fark edildi.

Akıllı telefon piyasasına donanımı ve tasarımı ile damga vuran Samsung Galaxy S8 hakkında her gün yeni bir konu gündeme geliyor. Son olarak kırmızı ekran sorunu ile gündeme gelen cihaz Bugün ise Home butonu ile gündeme geldi.

Bildiğiniz gibi Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S8 modelinde kasa ekran oranını yüzde 84 çıkardı. Ön tarafı nerede ise tamamen ekran olan telefondan firma, mecburen eski modellerde yer alan fiziksel Home butonunu da kaldırmak zorunda kaldı. Bu tuşun fonksiyonunu sağlayacak butonu ise ekrana yerleştiren firma, cihazın ekranını biraz daha genişleme fırsatı bulmuş oldu.


Fakat Hollandalı Teknoloji sitesi GalaxyClub, Galaxy S8’in Home butonunun hareket ettiğini fark etti. Ana ekran butonunun hareketi görsellerle göz önüne seren site, bir referans nokta aracılığı ile butonun hareketlerini fotoğraflayarak paylaştı. Söz konusu görsellere göre Home butonu milimetrik bariz yer değiştiriyor.


Olayın yayılmasının ardından akıllı telefon meraklıları şaşkına uğradı. Akılları karıştıran bu duruma cevap bulmaya çalışan kullanıcılara ise Samsung’un Hollanda kanadından cevap geldi. Firma yetkilisinin yaptığı açılamada bu durumun bir sorun olmadığı belirtildi. Galaxy S8’deki Home butonunun ekranda sürekli görünür olması sebebi ile gelecekte oluşabilecek ölü piksel veya “Ghost Screen” (ekranda bir önceki gösterilen simgenin soluk olarak belirmesi) gibi sorunların yaşanmaması içi alınmış bir önlem olduğunu açıkladı. Yani bu durum Galaxy S8 kullanıcılarının zarına değil yararına. Firma bu yöntemi Home butonunun görsel manada uzun ömürlü olması için geliştirmiş.


#Samsung
#Galaxy S8
#Home butonu
7 yıl önce