|

Hover Camera: Katlanabilir mini drone!

13 MP OIS kamera, 4K video, takip özelliği vs. vs.

Yeni Şafak ve
11:35 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 27/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Günümüzde drone'ların yaygınlaşmaya başlamasıyla insanların bu insansız hava araçlarına karşı olan beklentileri de arttı. Takip etme özelliği bunlardan bir tanesi. Hatırladığımız üzere ünlü drone üreticisi DJI'ın Phantom 4 modeli de bu özelliği sayesinde büyük ses getirmişti.





Nesne takip özelliğine sahip bir drone daha geliştirildi. Çinli girişimcilerden oluşan Zero Zero Robotics grubu, Hover Camera isimli yepyeni bir

. İsminden de anlaşılacağı üzere Hover Camera sadece fotoğraf ve video çekme amacıyla üretilmiş. 13-megapiksel kameraya sahip bu drone, 4K video kaydı yapabiliyor. En bomba özelliği ise katlanabiliyor olması. Evet, Hover Camera'yı katlayıp bir kitap gibi istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz. Tekrar açıp düğmesine bastığınızda ise içindeki 4 adet pervane dönmeye başlıyor ve drone havada süzülüyor.





Hover Camera'nın en önemli özelliklerinden bir tanesi de çevre için güvenlik sorunu teşkil etmiyor oluşu. Zira gördüğümüz gibi aletin pervaneleri karbon fiber kasanın içine saklanmış. Yani bildiğimiz diğer drone'lardaki gibi açıkta bulunmuyor. Hazır kasadan bahsetmişken drone'un oldukça sağlam bir yapıda olduğunu belirtelim. Zira karbon fiber tercih edildiği için, videoda da gördüğümüz gibi sert düşüşlere karşı oldukça sağlam duruyor.




Şimdi gelelim Hover Camera'nın yan özelliklerine… Sadece 238 gram ağırlığında olan bu drone, yüz tanıma teknolojisine sahip. İçinde Qualcomm Snapdragon 801 işlemci bulunan minik hava aracı, akıllı telefonlarla anlık bağlantı sağlıyor ve görüntüyü doğrudan aktarıyor. Ayrıca Optik İmaj Sabitleyici (OIS) özelliği sayesinde daha titreşimsiz görüntü sunuyor. Üst paragraflarda da belirttiğimiz gibi istediğimiz takdirde nesne takibi yapabiliyor.



Hover Camera'nın son denemeleri tamamlanmak üzere. Her şey sorunsuz giderse yaz aylarında satışına başlanacak ve fiyatının yaklaşık 600 dolar olacağı tahmin ediliyor.



#hover camera
#ois
#zero zero robotics
#drone
#insansız hava aracı
8 yıl önce