|

HP ikiye bölündü

HP, uzun süreden beri devam etmekte olan yeniden yapılanma sürecindeki en kritik kararını alarak ikiye bölündü.

Yeni Şafak ve
15:16 - 3/11/2015 Salı
Güncelleme: 12:16 - 3/11/2015 Salı
Yeni Şafak

1939 yılında kurulan ve kurulmasının kısa bir ertesinden başlayarak ta 2013 yılının ikinci yarısında Lenovo tarafından geçilene kadar, uzun yıllar boyunca dünyanın bir numaralı PC üreticisi olmaya başaran HP (Hewlett Packard), uzun süreden beri devam etmekte olan yeniden yapılanma sürecindeki en kritik kararını alarak ikiye bölündü.



Yapılan açıklamaya göre, yeni karar doğrultusunda HP Inc. ve Hewlett Packard Enterprise olmak üzere iki farklı kola ayrılan HP'nin ilk kolu artık sadece nihai tüketiciye yönelik hizmet verecekken HP Enterprise ise isminden de anlaşılacağı gibi kurumsal segmente dönük işleyecek.



'nin haberine göre, kararın gerisindeki ana sebebi iki firmanın da birbirlerinden bağımsızken hareket kabiliyetlerinin artacağının düşünülmesi. Yani bir nev'i yapışık ikizler örneği gibi düşünebiliriz. Yine karar doğrultusunda yönetim kadrosunun da tamamıyla farklılaştırılacağının altını çizelim. Keza HP'nin kaynakları da %50'lik iki eşit parçaya ayrılarak yeni HP'lere aktarıldı.



Kurumsal kanadın başkanlığını HP'nin bölünme öncesindeki CEO'su Meg Whitman yönetecekken, son kullanıcı kanadının başına ise HP'nin 2 numaralı ismi olan Kıdemli Başkan Yardımcısı ve PC&Yazıcı Departmanı Başkanı Dion Weisler geldi.



Yeni dönemde kurumlara yönelik her türlü hizmetten HP Enterprise sorumlu olacakken; PC ve yazıcı departmanlarının başını çektiği son kullanıcı kanadına ise HP Inc bakacak.



HP'nin ayrılık ertesinde borsadaki hisse değerinde enteresan bir gelişme yaşandığının

. Şöyle ki HP Inc. %13'lük bir artışla 13.83 dolara yükselmesine karşın HP Enterprise %1.6'lık bir düşüşle 14.49'a geriledi.










#hp
#pc
#Meg Whitman
#Dion Weisler
8 yıl önce